#SimoneP
Simone Pianigiani

Igralni položaj:

Glavni trener

Državljanstvo:

ITA

Datum rojstva:

31.05.1969

Zgodba:

Italijanski strateg Simone Pianigiani se je na klop članskega moštva Cedevite Olimpije usedel junija 2023. Klub iz stoženske velikanke je tako vstopil v novo obdobje, saj bo Pianigiani prvi glavni trener na klopi Zmajev, ki ne prihaja iz držav nekdanje Jugoslavije.

Trofejni italijanski strateg, v vitrini Pianigianija namreč lahko najdemo šest naslovov italijanskega državnega, sedem naslovov italijanskega superpokalnega, štiri naslove italijanskega pokalnega prvaka, naslov turškega pokalnega prvaka ter naslov izraelskega državnega in pokalnega prvaka, je v svoji karieri vodil Montepaschi Sieno, Fenerbahče, Hapoel Jeruzalem, Olimpio Milano ter Beijing Ducks. Pri slednjih je tudi deloval v obdobju pred selitvijo v Ljubljano.

Najdlje časa se je zadržal na klopi Siene, s katero je v sezonah 2007/08 in 2010/11 tudi osvojil končno tretje mesto v elitni Evroligi. Med letoma 2009 in 2015 je bil Pianigiani selektor italijanske moške članske reprezentance, s katero je nastopil na EuroBasketih 2011, 2013 in 2015.

Ekipa

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji