#Roko10
Roko Leni Ukić

Igralni položaj:

Organizator igre

Višina:

196 cm

Državljanstvo:

HRV

Datum rojstva:

05.12.1984

Zgodba:

Organizator igre, ki v višino meri 196 centimetrov, je v svoji 20-letni karieri izkušnje pridobival v različnih tekmovanjih na najvišji ravni, dve sezoni pa je med drugim preživel tudi v Ligi NBA. V najmočnejši ligi na svetu je v sezoni 2008/09 nosil dres Toronto Raptors, sezono kasneje pa je branil barve Milwaukee Bucks.

Ukić je v elitni Evroligi preživel kar devet sezon in skupno odigral 154 tekem. V povprečju je dosegal 8,6 točke, 2,6 asistence in 2,1 skoke na tekmo. Svoje najboljše predstave je prikazal v dresu turškega Fenerbahceja v sezoni 2010/11, ko je beležil 13,2 točke ter 3,5 asistence na tekmo. Tri sezone je Ukić preživel tudi v 7Days EuroCupu, kjer je nosil dresa Splita in Cedevite, na 25 tekmah, na katerih je zaigral v Evropskem pokalu, pa je v povprečju beležil 10,1 točke, 4,3 asistence in 2,3 skoke.

V Ukićevi domači vitrini lahko najdemo zavidljivo število trofej. Osvojil je tri naslove hrvaškega državnega prvaka, ter po dva naslova turškega in grškega državnega prvaka. Obenem ima hrvaški reprezentant na svojem računu še tri naslove hrvaškega pokalnega prvaka, ter po dva pokalna naslova iz Španije, Turčije in Grčije. S Cedevito je leta 2017 postal tudi Superpokalni prvak Lige ABA.

V tekmovalni sezoni 2019/20 je Roko Leni Ukić v dresu Antibesa v drugi francoski diviziji zaigral na 21 tekmah in v 26,7 minutah na tekmo v povprečju dosegal 12,4 točke, 4,4 podaje in 2,3 skoke na tekmo.

#ZmajevoSrce
#Roko10 Roko Leni Ukić se predstavi
Play video

Ekipa

Navijaška oprema

Plišasti Zmajček Oli

V trgovino

Zelena majica Cedevita Olimpija

V trgovino

Oranžna majica Cedevita Olimpija

V trgovino

Navijaški šal Cedevita Olimpija

V trgovino

Otroški Body - Ko bom velik bom Zmaj

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji