#Mikael5
Mikael Hopkins

Igralni položaj:

krilni center

Višina:

206 cm

Državljanstvo:

ZDA

Datum rojstva:

23.06.1993

Zgodba:

V Združenih državah Amerike je Mikael Hopkins obiskoval srednjo šolo DeMatha ter elitni kolidž Georgetown. Za slednjega je v štirih sezonah zaigral na 128 tekmah in v povprečju dosegal 4,9 točke in 3,8 skoka na tekmo. Mednarodno kariero je začel pri turškem Istanbulu, po eni sezoni igranja v Carigradu pa se je za dve sezoni preselil v Samsun.

Evropski košarkarski javnosti je Mikael Hopkins postal znan v tekmovalni sezoni 2018/19, v kateri je nosil dres bolgarskega Balkana. Hopkinsove dobre predstave so mu prislužile nagrado za najboljšega krilnega košarkarja v Fibinem Europe Cupu, bil pa je tudi največji razlog, da se je Balkanu uspelo prebiti v končnico tega evropskega tekmovanja. Hopkins je v povprečju dosegal 14,7 točke, 8,3 skoke, 2,4 podaje in 2,1 blokade na tekmo, s tem izkupičkom pa je bil tudi najboljši bloker tekmovanja. Z valorizacijskim indeksom 19,4 je bil tretji najboljši v tej statistični kategoriji, hkrati pa je bil četrti najboljši skakalec tekmovanja.

Mikael Hopkins je v sezoni 2019/20 zaigral na 21 tekmah Lige ABA, 10 tekmah 7Days EuroCupa, štirih tekmah Pokala Spar in dveh tekmah Lige Nova KBM za prvaka. V slovenskem državnem prvenstvu je na dveh tekmah v povprečju beležil 18,5 točke in 5,0 skoke, v slovenskem pokalnem tekmovanju pa 11,0 točke, 7,8 skoke, 3,0 podaje in 1,3 pridobljene žoge.

Na regionalni sceni je v 21,0 minutah igre v povprečju dosegal 9,2 točki, 4,7 skoke, 0,6 podaje in 0,9 blokade na obračun, v Evropskem pokalu pa 8,3 točke, 3,6 skoke in 0,6 blokade na tekmo v 19,1 minute, ki jih je preživel na parketu.

Svojo najboljšo predstavo sezone je Hopkins prikazal na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Spar s Šenčurjem, ko je na Kodeljevem 17 točkam dodal osem skokov, štiri podaje in eno pridobljeno žogo.

#ZmajevoSrce
#Mikael5 Mikael Hopkins se predstavi
Play video

Ekipa

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji