#Jackie32
Jackie Carmichael

Igralni položaj:

Krilni center/Center

Višina:

206 cm

Državljanstvo:

ZDA

Datum rojstva:

02.01.1990

Zgodba:

Po zaključku kariere na kolidžu, Jackie Carmichael ni bil izbran na naboru Lige NBA, v Evropi pa se je naprej preizkusil v dresu Bilbaa. Njegov postanek v Španiji je trajal zgolj deset tekem, konec leta 2013 pa se je pridružil Iowa Energy, ki nastopa v razvojni ligi najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu. Sezono je sklenil uspešno, saj je bil izbran v tretjo peterko novincev v t.i. ‘D-League’.

V prihodnjih sezonah je Carmichael nato nosil drese ekip Maccabi Rishona, Banvita, Maccabi Ashdoda, Usaka, Avtodora, Al Riyadija in Unicsa, sezono 2018/19 pa sklenil v turškem Torku Konyasporu.

Pred začetkom sezone 2019/20 se je preselil v francoski JL Bourg, kjer se je zadržal eno sezono, nato pa se je pred začetkom sezone, ki je za nami, pridružil Igokei. Za ekipo iz Laktašev, ki se je uspela prebiti v polfinale Lige ABA, je na 24 tekmah v povprečju dosegal 8,4 točke, 3,8 skoke, 1,6 asistence, 0,9 pridobljene žoge in 0,4 blokade na tekmo. Skupaj z Igokeo je Carmichael nastopal tudi v košarkarski Ligi prvakov in beležil 11,1 točke, 3,9 skoke in 2,2 asistence na obračun.

#ZmajevoSrce
#Jackie32 Jackie Carmichael se predstavi
Play video

Ekipa

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji