Znan okviren razpored tekem v novi sezoni Lige ABA

V ponedeljek je v Banja Luki potekala skupščina Lige ABA, ki je obelodanila okviren razpored tekem nove sezone regionalnega tekmovanja. Cedevita Olimpija bo Ligo ABA začela z obračunom proti Megi Bemax.

RAZPORED TEKEM (LIGA ABA)

Prvo domačo tekmo nove sezone regionalnega tekmovanja bodo Zmaji predvidoma odigrali med petkom, 11., in ponedeljkom, 14. oktobrom, ko v Ljubljano prihaja zagrebška Cibona. Konec oktobra v slovensko prestolnico prihajajo polfinalisti minule sezone, košarkarji Partizana NIS, konec novembra oziroma v začetku decembra pa aktualni prvaki Lige ABA, košarkarji Crvene zvezde mts.

Z aktualnimi državnimi prvaki, Sixt Primorsko, se bodo Ljubljančani najprej udarili v Kopru (8.-11. november), v Ljubljano pa bodo Koprčani prišli konec januarja. Teden poprej izbrance glavnega trenerja Slavena Rimca čaka še en zanimiv domači obračun, saj bodo v Ljubljano prišli košarkarji Mornarja iz Bara.

S finalisti Lige ABA iz minule sezone, košarkarji Budućnosti VOLI, se bodo Zmaji v Podgorici srečali v 10. kolu, moštvo, ki bo v tej sezoni tudi udeleženec Evropskega pokala, pa v Ljubljano prihaja v predzadnjem, 21. kolu. Redni del sezone bodo Ljubljančani sklenili v Novem mestu proti Krki.

Razpored tekem nove sezone Lige ABA je zgolj okviren. Tekme se bodo igrale med petkom in ponedeljkom, natančno lokacijo domačih tekem Cedevite Olimpije (Arena Stožice ali Hala Tivoli) ter ure začetka tekem pa bomo na naši spletni strani in družbenih omrežjih objavili pravočasno.