Zmaji v Stožicah gostijo Promitheas Patras

Malo več kot 48 ur po veliki zmagi nad novomeško Krko v Ligi ABA, se bodo košarkarji Petrol Olimpije v torek znova podali na parket. Ob 20.30 bodo v Areni Stožice v devetem kolu Lige prvakov gostili grški Promitheas iz Patrasa.

Moštvo Petrol Olimpije se bo po dveh odigranih tekmah v ljubljanski Hali Tivoli v torek ob 20.30 vrnila v stožensko lepotico, kjer Zmaje čaka obračun devetega kola rednega dela Lige prvakov s Promitheasom iz Patrasa. Medtem, ko se grško moštvo s Segafredo Virtus Bologno, SIG Strasbourgom, medi Bayreuthom ter Neptunas Klaipedo bori za mesta, ki vodijo v končnico evropskega tekmovanja, ima ljubljanska ekipa po osmih odigranih tekmah v tej sezoni na svojem računu le eno zmago.

Zmaji bodo na domači tekmi Lige prvakov zaigrali prvič po 13. novembru, ko so v Areni Stožice klonili proti nemškemu medi Bayreuthu (67:76), od takrat pa se je v moštvu Petrol Olimpije spremenilo veliko zadev. Glavni trener je postal Saša Nikitović, odšla pa sta Scottie Reynolds in Jalek Felton, ekipa pa je v času po dvoboju z nemškim moštvom zabeležila pet porazov in pet zmag, zadnjo v nedeljo v Ligi ABA proti novomeški Krki (70:69).

Na drugi strani Promitheas Patras veliko boljše predstave kaže v grškem državnem prvenstvu, kot pa v Ligi prvakov. Po tem, ko so Grki evropsko tekmovanje začeli s štirimi zaporednimi zmagami, so na zadnjih štirih tekmah premagali le Neptunas Klaipedo (83:82), v šestem kolu na gostovanju v Litvi, sledila pa sta dva zaporedna poraza, najprej proti Segafredo Virtus Bologni (85:95), nato pa še proti Oostendeju (84:88). V grškem državnem prvenstvu so košarkarji iz Patrasa na zadnjih šestih tekmah zmago slavili kar petkrat, nazadnje so v soboto na domačem parketu ugnali Aris (71:61).

Pred košarkarji Petrol Olimpije je tako nova zahtevna preizkušnja, dvoboj s Promitheasom pa bo tretji v nizu štirih domačih tekem. Svoj »postanek« v Ljubljani v napornem ritmu tekem, bo Nikitovićeva četa sklenila v četrtek, ko v 10. kolu Lige Nova KBM v Halo Tivoli znova prihaja novomeška Krka.

Pred začetkom tekme bo v prostorih Arene Stožice potekala tudi posebna akcija. Ob fotografiranju z Instagram okvirjem @petrol_olimpija, objavi fotografije na družbenem omrežju Instagram ter dodatkom našega 'hashtaga' #ZmajevoSrce, bo prvih 30 navijačev, ki to storijo, prejelo uradno majico #ZmajevoSrce, ki jo lahko najdete v spletni trgovini.

Vstopnice za ogled obračuna z Grki so že na voljo v spletni trgovini, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte. Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

IZJAVI PRED TEKMO:

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Obračun s Promitheasom iz Patrasa je še eden v nizu naših tekem z zelo dobrimi nasprotniki. Grki so v tem trenutku na drugem mestu lestvice naše skupine Lige prvakov, na lestvici grškega državnega prvenstva pa so trenutno takoj za največjimi grškimi klubi. Na seznamu igralcev imajo sedem tujih košarkarjev, ker pa se njihova sestava moštva iz tekme v tekmo spreminja, ne vemo, kateri igralci bodo nastopili na torkovi tekmi. Košarkarji Promitheasa Patrasa so že dokazali, da znajo igrati zelo pametno, saj v povprečju izgubljajo malo žog. Hkrati lahko govorimo o ekipi, v kateri igrajo igralci z zelo dobrimi atletskimi predispozicijami in kljub temu, da jim mogoče na določenih igralnih položajih primanjkuje višina, da bi lahko govorili o klasičnih igralcih za te pozicije, vse to nadoknadijo s hitrostjo in igro na robu osebne napake.«

Mirza Begić, kapetan Petrol Olimpije:
»Po nedeljski zmagi nad Krko, je pred nami že nova preizkušnja v Ligi prvakov. Časa za počitek, regeneracijo in pripravo na obračun s Promitheasom ni veliko, kljub temu pa bomo v torek dali vse od sebe, da v Stožicah zabeležimo prvo domačo zmago v evropskem tekmovanju v tej sezoni. Hkrati vabim vse navijače, da se nam v Stožicah pridružijo, in nas podpirajo od prve do zadnje minute.«

LIGA PRVAKOV, 9. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), torek, 18. december, ob 20.30:
PETROL OLIMPIJA – PROMITHEAS PATRAS (TV prenos na Šport TV 1)

LESTVICA:

#

Ekipa

Tekme

Zmage

Porazi

DT:PT

+/-

Točke

1

Segafredo Virtus Bologna

8

7

1

699:610

+89

15

2

SIG Strasbourg

8

5

3

615:599

+16

13

3

Promitheas Patras

8

5

3

657:651

+6

13

4

medi Bayreuth

8

4

4

625:584

+41

12

5

Neptunas Klaipeda

8

4

4

682:678

+4

12

6

Bešiktaš Sompo Japan

8

3

5

615:640

-25

11

7

Filou Oostende

8

3

5

597:655

-58

11

8

Petrol Olimpija

8

1

7

600:673

-73

9