9. - 13. JULIJ - ARENA STOŽICE

Trenerska ekipa

Trenerska ekipa je tista, ki dela razliko in je najpomembnejša za zdrav rast in razvoj otrok in tovrstnih projektov. Na Zmajčkovem košarkarskem kampu vsak trener dela s skupino do največ 9 otrok. Tako se lahko vsakemu od otrok maksimalno posveti, da le ta napreduje po svojih največjih zmožnostih. Trenerji so na voljo za individualno delo od 7 do 8 ure zjutraj in od 15:30 do 16 ure popoldne. Glavni del Zmajčkovega košarkarskega kampa se odvija med 8 in 15:30 uro. Dodatna ura in pol je idealna tudi za starše z zgodnjim ali poznejšim delovnikom, saj tako nimajo odvečnih logističnih skrbi in je za otroke poskrbljeno že v jutranjih urah ali popoldanskih.

Trenersko ekipo vodja Borut Fijavž rad pohvali:

»Ves čas poudarjam da so Zmajčkovi trenerji tisti, ki delajo razliko. Sedaj, po petih kampih, je nastal med nami že skoraj družinski odnos, biti vodja tega je pravi privilegij. Hitro širjenje kampa omogoča priložnost za učenje tudi novim, mladim trenerjem. V trenerski ekipi vlada odlična energija, vse pa izhaja iz velike količine dela, ki je vložen v otroke. V kampu delajo samo trenerji ali bivši igralci in igralke košarke. Osnovni pogoj je da 'vidijo delo', drugi pogoj pa, da uživajo v delu z otroci. Če tega ne začutim, se trenerju zahvalim za sodelovanje. Pri nas je prostor samo za ljudi z visoko mero entuziazma!«

Če se ukvarjate s trenerstvom ali ste igrali košarko in bi radi svoje znanje prenesli na otroke v Zmajčkovem košarkarskem kampu nam pišite na zmajckov.kamp@cedevita.olimpija.com.

Otroci na Zmajčkovem košarkarskem kampu sodelujejo z vrstniki in trenerji, se učijo ali nadgrajujejo znanje košarke, obenem pa se učijo prevzemanja odgovornosti za ekipo ter svoje vloge v njej za doseganje skupnega cilja. Nenazadnje na Zmajčkovem košarkarskem kampu skozi igro gradimo tudi prijateljske odnose, ki presegajo meje uradnega zaključka našega druženja.

Vodja pionirskega pogona pri KK Cedevita Olimpija Ljubljana, Srečko Bester, pomaga pri organizaciji ZKK in skrbi za profesionalen odnos in vabila gostom iz sveta košarke. V veliko letih delovanja v košarki je stkal vezi z izkušenimi igralci in trenerji in le ti se vabilu v ZKK z veseljem odzovejo. Tako so imeli otroci možnost spoznati nekatere zvezde slovenske košarke, se z njimi slikati, pogovoriti. Vsem gostom se iz srca zahvaljujemo. Razlika, ki jo delajo pri otrocih je neverjetna, saj neposredno izvedo kaj pomeni biti uspešen v tistem, kar imaš rad, in koliko truda in dela je potrebno, da se uresničijo sanje. Zmajčki po tednu dni z nami odidejo domov prepričani, da lahko s trdim delom dosežejo svoje sanje.