Zmajčki U15 z Grosupljem za mesto v polfinalu državnega prvenstva

V petek se bodo košarkarji Petrol Olimpije U15 na četrtfinalni tekmi finalnega turnirja državnega prvenstva v Športni dvorani Domžale ob 18.15 pomerili z Grosupljem.

Pred košarkarji Petrol Olimpije U15 je sklepni del državnega prvenstva. Na četrtfinalni tekmi finalnega turnirja državnega prvenstva se bodo Zmajčki v petek ob 18.15 v Športni dvorani Domžale za mesto med najboljšimi štirimi ekipami v Sloveniji pomerili z ekipo Grosuplja.

Četrtfinalni obračun z Grosupeljčani bo dvoboj ekip, ki ju je po koncu tretjega dela tekmovanja ločevala le ena zmaga. Ljubljančani so jih imeli po 14 tekmah na svojem računu sedem, njihovi petkovi tekmeci pa osem. Če v obzir vzamemo celotno sezono, so Zmajčki na 26 tekmah zabeležili 19 zmag, Grosupeljčani pa eno več.

Na finalni turnir državnega prvenstva se je uspelo prebiti še Jančam A, Krki belim, Helios Suns Coris, Parkljem A, Termam Olimie Podčetrtku in Zlatorogu Thermani Laško A.

IZJAVA PRED TURNIRJEM:

Borut Fijavž, glavni trener Petrol Olimpije U15:
»Čestitke vsem ekipam za odlično sezono, v kateri smo trenerji lahko iz tekme v tekmo spremljali odličen napredek tako svojih igralcev, kot igralcev drugih ekip. Mi zaradi poškodb že lep čas igramo brez dveh borcev, Luka in Tilna, a za uvrstitev na finalni turnir sta ravno tako zaslužna, kot vsi ostali v ekipi, zato bo nastop v četrtfinalu posvečen njima. Želim si, da vsi fantje v Domžalah prikažejo srčno, pogumno in čvrsto igro, z veliko strasti in energije, navijače pa vabim k športnemu navijanju, saj gre za praznik pionirske košarke.«


FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U19 (ŠD Domžale, Domžale; 30. maj-2. junij 2019)

ČETRTFINALE

Petek, 31. maj, ob 18.15:
GROSUPLJE – PETROL OLIMPIJA A


Preostale tekme:

Četrtek, 31. maj, ob 16.00:
JANČE A – KRKA BELI

Ob 18.15:
HELIOS SUNS CORIS – PARKLJI A

Petek, 31. maj, ob 16.00:
TERME OLIMIA PODČETRTEK – ZLATOROG THERMANA LAŠKO

Sobota, 1. junij:
POLFINALNI TEKMI (ob 10.00 in 12.15)

Nedelja, 2. junij:
TEKMA ZA TRETJE MESTO (ob 10.00)
FINALE (ob 12.15)