Zmaga v Beogradu proti FMP (81:86)

Moštvo Petrol Olimpije je na gostovanju pri FMP v Beogradu slavilo zmago z rezultatom 86:81, ki jo je ob koncu dramatične končnice s silovitim zabijanjem potrdil Gregor Hrovat.

Petrol Olimpija ostaja v igri za peto mesto ob zaključku rednega dela sezone, potem ko je na gostovanju v Beogradu ugnala FMP. Zmaji, ki so v Beogradu imeli tudi podporo zvestih navijačev, kupcev članstva Moja Petrol Olimpija, so do zmage prišli povsem zasluženo, saj so vodili skozi celotno srečanje, tudi že s 17 točkami prednosti v tretji četrtini. Po poškodbi edinega organizatorja igre v moštvu Jana Špana, ki je moral ob koncu tretjega dela igre zapustiti parket, so se domači vrnili v igro za zmago, a jim popoln preobrat ni uspel.
V vrstah Petrol Olimpije je bil najbolj učinkovit Roko Badžim z 21 točkami. Gregor Hrovat jih je dodal 18. statistika

Naslednja tekma Ljubljančane čaka v sredo, ko se bodo v Areni Stožice v Ligi Nova KBM pomerili z mestnimi tekmeci Ilirijo.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: »Hvala navijačem, da so prišli, nas podpirali in nam ves čas vlivali dodatno energijo. Igralce moram pohvaliti za pristop in prikazano energijo. Skoraj 38 minut smo imeli energijo na nivoju, kakršega si želim. Na koncu naj še dodam da upam, da je vse v najlepšem redu z Janom Španom. Ob nesrečni poškodbi ni izgledalo ravno najlepše.«

Roko Badžim, igralec Petrol Olimpije: »Tekma je bila težka. Skozi celotno srečanje smo imeli prednost v svojih rokah, a tekmec ni popuščal. Vedno je našel moč, da bi se vrnil v igro. Vseeno, ko se vse sešteje ugotovimo, da smo bili boljše moštvo in smo zasluženo zmagali. Hvala navijačem, da so prišli iz Ljubljane in nas spodbujali.«

 

Video