Zmaga proti Rosa Radomu v Hali Tivoli (80:72)

V sedmem krogu Lige prvakov je Petrol Olimpija dosegla svojo drugo zmago v tej sezoni v omenjenem evropskem tekmovanju. V Hali Tivoli je padel Rosa Radom (80:72).

Petrol Olimpija je v sedmem krogu FIBA Lige prvakov na domačem parketu v Hali Tivoli premagala moštvo poljskega Rosa Radoma z rezultatom 80:72. Zmaji so tekmeca strli v drugi četrtini, ko so si ustvarili devet točk prednosti, na to pa so jo spretno zadržali do konca. Za zeleno-bele je to druga zmaga v FIBA Ligi prvakov v tej sezoni. V vrstah Ljubljančanov je bil strelsko najbolj učinkovit Jordan Morgan, ki je dosegel 21 točk, sledila sta Domen Lorbek in Devin Oliver z 12. statistika

Petrol Olimpijo naslednji obračun čaka v petek, ko se bo v Zadru v zadnji tekmi prve polovice rednega dela sezone v Ligi ABA pomerila z dalmatinskim košarkarskim ponosom.

Patrik Auda, igralec Rose Radom: "Čestitke Petrol Olimpiji za zmago. Mislim, da je bila dobra tekma do konca srečanja. Borili smo se do konca. Domačin je bil bolj uspešen pri metu in to je bilo ključno. Mislim, da smo se potrudili, ampak nasprotnik je bil boljši."

Wojchiech Kaminski, trener Rose Radom: "Čestitke Petrol Olimpiji in trenerju Okornu. Zelo težko srečanje. Vsaka ekipa ima svoje težave, tudi mi smo imeli nekoliko težav s poškodbami naših centrov. Jordan Morgan je odlično izkoristil naše težave za kar mu čestitam."

Jordan Morgan, igralec Petrol Olimpije: "Potrebna nam je bila zmaga. Želimo si napredovanja iz skupine. Mislim, da smo pokazali več energije od nasprotnika. Imamo svoje težave s poškodbami, zato nam je težko. Veseli me, da smo odigrali kot ekipa. Dobro smo igrali v obrambi, kar je bilo ključno. Mislim, da smo pokazali, da smo na pravi poti."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Mislim, da smo si zaslužili zmago. Zelo sem zadovoljen z določenimi deli tekme in z energijo v igri. Tretja četrtina je bila sicer katastrofalna, kar sem tudi povedal igralcem. Ko ne igramo obrambe, smo v težavah. Reakcija v četrti četrtini je bila dobra, saj smo dosegli kar nekaj lahkih košev. V nadaljevanju smo zopet slabše odigrali v obrambi. Rosa Radom je imela svojo priložnost. Lahko sem zadovoljen z zmago, ampak vseeno imam grenak priokus zaradi slabših obdobij v naši igri."

Video