Zmaga proti Partizanu v Beogradu 78:77

Petrol Olimpija je v 9. krogu Lige ABA na gostovanju v Beogradu pri Partizanu slavila zmago z rezultatom 78:77.

Petrol Olimpija je v 9. krogu Lige ABA prišla do pomembne zmage v Beogradu pri Partizanu. Končni rezultat srečanja je bil 78:77. Ljubljančani, ki imajo po devetih krogih sedaj štiri zmage, so sicer slabše začeli srečanje in ob polčasu zaostajali za deset točk, a v nadaljevanju prikazali odlično predstavo ter zasluženo slavili zmago na težkem gostovanju. statistika

Zmaji se po dveh težkih gostovanjih v Atenah in Beogradu vračajo v Ljubljano, kjer jih v ponedeljek čaka srečanje Lige Nova KBM v Stožicah. V Ljubljano prihaja Šentjur.

Jan Špan, igralec Petrol Olimpije: "Zmaga na zelo težkem gostovanju v Beogradu. Do konca smo se borili. Mislim, da smo srečanje dobili predvsem zato, ker smo pri zadnji žogi dobili skok v napadu. V tem elementu igre nas je Partizan prej dominiral. Na koncu nam je le uspelo slaviti zmago. V obrambi smo naredili velik posel. Zelo lepa zmaga."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Čestitke igralcem za zmago. V lanski sezoni smo izgubili po težki končnici tukaj, na zelo podoben način, saj smo branili zadnji napad Partizana. Zelo sem zadovoljen z zmago. Ideja pred tekmo je bila, da Partizanu vzamemo protinapad in tranzicijsko igro. Mislim, da nam je to uspelo, saj že dolgo Partizan ni dosegel toliko malo točk iz protinapada. Na drugi strani nam je veliko težav povzročal napadalni skok Partizana, kar jih je držalo v igri. Pred zadnjo četrtino so imeli 21 skokov, v zadnji pa samo tri. Mislim, da je to odločilo tekmo. Že pred zadnjo četrtino smo videli, da lahko igramo z njimi, tudi Partizan je imel priložnost za zmago, ampak mislim, da smo na koncu popolnoma zasluženo slavili v Beogradu."

Video