Zmaga proti MZT Skopje Aerodromu (94:85)

Košarkarji Petrol Olimpije so na domačem parketu v Areni Stožice z rezultatom 94:85 ugnali MZT Skopje Aerodrom.

Petrol Olimpija je v 8. krogu Lige ABA v Stožicah premagala makedonski MZT Skopje Aerodrom z rezultatom 94:85. Ljubljančani, ki so prikazali predvsem odlično ekipno igro, so bili boljši nasprotnik skozi celotno srečanje in so zasluženo slavili zmago. statistika

V torek zgodaj zjutraj se Zmaji odpravljajo v Atene, kjer jih čaka tekma FIBA Lige prvakov z AEK-om. Po gostovanju v Grčiji sledi tekma pri beograjskemu Partizanu v Ligi ABA.

Aleksandar Todorov, trener MZT Skopja: "Čestitke Petrol Olimpiji za zasluženo zmago. Večji del srečanja so vodili, zato popolnoma zaslužena zmaga domačina. Imeli smo svoje priložnosti za preobrat, ampak jih nismo izkoristili."

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije: "MZT Skopje je dober nasprotnik. Mislim, da smo dobro zaustavili njihov met z razdalje. Imeli smo že lepo prednost, ki pa je nismo zadržali, saj smo spet naredili nekaj neumnosti v naši igri. V nadaljevanju smo prišli do svojega ritma v napadu, predvsem zaradi dobre obrambe. Na koncu smo zasluženo zmagali."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Iskrene čestitke igralcem za prikazano. Mislim, da lahko rečem, da sem ponosen na njih. Predvsem zaradi reakcije po slabem tednu. Stopili so skupaj kot ekipa in to je prineslo rezultat. Taktično smo se dobro pripravili na nasprotnika. Pokazali smo, da smo lahko ekipa. Vsi, ki so prišli v igro so naredili svoj posel. Vsi so se borili za dres Olimpije in to je sporočilo, da imamo določen potencial. Upam, da smo sami sebi odgovorili na vprašanje, kdaj igramo dobro košarko. Dobro izgledamo, ko se borimo in, ko egoizem ni prisoten. Imamo določene težave, ampak želimo predvsem, da zdržimo do reprezentančnega odmora in si naberemo energije za mesec december."

Video