Zmaga proti Helios Suns (86:65)

Petrol Olimpija je na domačem parketu v Areni Stožice v četrtfinalu Pokala Spar premagala domžalski Helios in si priigrala nastop na zaključnem turnirju letošnjega tekmovanja. Rezultat je bil 86:65 v korist Zmajev.

Petrol Olimpija bo na zaključnem turnirju Pokala Spar branila naslov prvaka iz minule sezone. Potem, ko so zeleno-beli prvo četrtfinalno tekmo pokala proti domžalski četi izgubili za točko, so na povratnem obračunu pred domačimi gledalci slavili zmago z rezultatom 86:65. Zmaji so bili skozi vso tekmo boljši nasprotnik, vodili že ob polčasu za 15 točk in na koncu zasluženo napredovali do polfinala. Najboljši strelec v vrsti Gašperja Okorna, v kateri je kar 6 igralcev doseglo dvomestno število točk, vsi ki so stopili na parket pa so dosegli vsaj točko, je bil Roko Badžim s 13 točkami. Igor Tratnik jih je dodal 12. statistika

Petrol Olimpijo že 24 ur po začetku tekme proti Helios Suns čaka obračun v Ligi ABA proti Mega Bemaxu v 15. kolu. Srečanje bo na sporedu ob 19.00 v Areni Stožice.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:Lahko smo zadovoljni z napredovanjem. Naredili smo to, kar se je od nas pričakovalo. Vse ostalo bo šlo jutri v pozabo. Za nas je pomembno le, da bomo v drugi polovici februarja, ne glede na nasprotnika, imeli možnost ubranitve pokalnega naslova.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Čestitam Olimpiji za zasluženo zmago in napredovanje. Vedeli smo, da nam bo težko brez vseh treh organizatorjev igre. Močnik in Rojc sta poskušala stisniti zobe, a ni šlo. V drugem polčasu smo na tem položaju malo improvizirali z Mahkovicem in v nekaterih trenutkih ni izgledalo slabo, vseeno pa proti Olimpiji na takšen način žal ne gre. Upam samo, da se do sobotne prvenstvene tekme vsaj toliko sestavimo, da bomo lahko odigrali normalno tekmo.”