Zmaga proti Helios Suns (82:68)

Petrol Olimpija je v pomlajeni zasedbi na domačem parketu v Hali Tivoli v zadnjem, 18. kolu prvega dela Lige Nova KBM premagala domžalski Helios Suns.

Košarkarji Petrol Olimpije so dosegli deseto zmago v prvem delu Lige Nova KBM, ko so na domačem parketu v Hali Tivoli ugnali Helios Suns. Olimpija, za katero tokrat niso nastopili Jordan Morgan, Devin Oliver, Gregor Hrovat, Jan Špan, Talor Battle, Jan Barbarič, Domen in Erazem Lorbek ter Mirza Begić, so na koncu slavili zmago z rezultatom 82:68. V vrstah Zmajev je bil najbolj učinkovit Issuf Sanon s 23 točkami, Bojan Radulović pa jih je dodal 19. statistika

Naslednja tekma pričakuje zeleno-bele v petek, ko se bodo v polfinalu Pokala Spar pomerili s Sixt Primorsko.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Glede na dejstvo, da smo odigrali praktično brez osmih igralcev, ki so sicer v prvem planu, lahko rečem, da je bila za nas to zelo dobra tekma. Nekateri košarkarji, ki so do sedaj dobivali manj priložnosti, so to danes dobro izkoristili. Pristop k tekmi je bil pravi in mislim, da smo opravili soliden zaključek prvega dela državnega prvenstva."

Jovan Beader, trener Helios Suns: "Čestitke Olimpiji za zasluženo zmago. Prvič v sezoni lahko rečem, da sem nezadovoljen s pristopom svojih košarkarjev. Predvsem mlajši so tokrat močno zatajili. Verjetno so pričakovali Morgana in Oliverja, pa se jim je bilo proti Olimpijinim mladeničem težko motivirat?! Pokazali so grozen odnos in to se nam ne sme več ponoviti."