Zmaga proti FMP-ju (73:64)

Petrol Olimpija je v 10. krogu Lige ABA v Hali Tivoli premagala FMP po dobro odigrani končnici z rezultatom 73:64.

V 10. krogu Lige ABA je Petrol Olimpija na domačem parketu v Hali Tivoli premagala FMP in s tem posegla po tretji zaporedni zmagi v regionalnem tekmovanju. Zmaji so bili v prednosti večji del srečanja in so na koncu po dobro odigrani končnici potrdili zmago z rezultatom 73:64. V zeleno-beli četi trenerja Gašperja Okorna je bil najboljši strelec Jordan Morgan z 18 točkami, sledil je Domen Lorbek s 17. statistika

Petrol Olimpijo že v torek na istem parketu v Hali Tivoli čaka obračun v FIBA Ligi prvakov proti poljski Rosi Radom. Srečanje bo na sporedu ob 20.00.

Radoš Šešlija, igralec FMP-ja: "Čestitke Petrol Olimpiji za zasluženo zmago. Vsilili so nam svoj ritem in ni nam uspelo, da ga spremenimo. Imeli smo več skokov, ampak v ključnih trenutkih tekme nam ni uspelo izkoristiti to prednost. Pokazali so več energije, zato so zasluženo slavili zmago."

Vladimir Jovanović, trener FMP-ja: "Zaslužena zmaga domačina. Petrol Olimpija je vložila več energije v to tekmo, mi pa smo naredili tudi veliko neumnih napak. Upam, da je ta predstava nekaj najslabšega kar smo pokazali do sedaj in, da bomo v prihodnje odigrali boljše. Petrol Olimpiji želim srečo v prihodnosti."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Čestitke igralcem za pristop in prikazano. Odigrali smo več kot solidno v obrambi. Dosledno smo se držali dogovorov, predvsem na Čoviću in Ojotu. Mislim, da nam je uspelo pretrgati vez med Čovićem in ostalim delom ekipe FMP-ja. Goste je držal v igri predvsem odličen skok, ki mi nekako ne da miru. V nadaljevanju srečanja smo začeli skakati tudi v napadu in mislim, da je predvsem to prelomilo srečanje v našo korist. Precej lažje je igrati v napadu, ko igra steče tudi v napadu. V drugem polčasu nam je uspelo popraviti tudi met za tri točke. Mislim, da je žoga lepo tekla v napadu, saj je celotna ekipa odlično sodelovala. Vse to je prinesla naša dobra obramba. V kolikor je bila tekma v slovenskem prvenstvu žrtev, da smo morali nekaj žrtvovati, sem lahko zadovoljen."

Domen Lorbek, igralec Petrol Olimpije: "Izjemno pomembna tekma za nas. Mislim, da smo skozi celotno srečanje odigrali dobro v obrambi. V prvem polčasu nam ni uspelo nadzirati skoka, mogoče tudi žoga ni dobro krožila v napadu. V drugem delu srečanja smo igrali kot si želimo. Določeni igralci smo se razigrali, mislim, da je publika doživela tudi nekaj res lepih akcij. Lahko rečem, da je bila končnica mirna in, da smo povsem zasluženo slavili zmago."

Video