Zmaga na gostovanju pri Rogaški (70:65)

Petrol Olimpija je na gostovanju pri Rogaški v Rogaški Slatini zabeležila še šesto zaporedno zmago v drugem delu Lige Nova KBM in se tako še utrdila na vrhu razpredelnice.

Zeleno-beli so ugnali domače po zaslugi odlično odigranega sklepnega dela srečanja, ki je še dobri dve minuti in pol pred koncem bilo izenačeno pri rezultatu 63:63. S prostima metoma Jana Špana in nato petimi zaporednimi točkami Gregorja Hrovata, pa so Ljubljančani domačim na koncu pobegnili na prednost petih točk in slavili zmago z rezultatom 70:65. Najboljši strelec v četi Zorana Martića je bil tokrat Jan Špan, ki je dosegel 14 točk, sledil pa je Gregor Hrovat s 13. Omeniti velja še poškodbo prsta Mitchella McCarrona, zaradi katere je slednji igral manj kot minuto. statistika

Naslednja tekma Zmaje v zadnjem kolu drugega dela tekmovanja v Ligi Nova KBM pričakuje v četrtek, ko bodo v Areni Stožice gostili Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Zelo težka tekma, sploh glede na dogajanje na parketu. Na koncu smo pokazali, da znamo v obrambi odigrati dobro in tako nadomestiti neučinkovitost v napadu, ter prišli do zaslužene zmage."