Zmaga na gostovanju pri Hopsih (98:104)

Košarkarji Petrol Olimpije so na gostovanju na Polzeli pri Hopsih zabeležili sedmo zmago v tej sezoni Lige Nova KBM. Po podaljšku so ugnali domačo vrsto z rezultatom 104:98.

Zeleno-beli so v državnem prvenstvu zabeležili novo zmago, potem ko so na gostovanju na Polzeli premagali Hopse. Končni rezultat je bil 104:98, v moštvu Gašperja Okorna, ki je tokrat spočil Domna Lorbka in Devina Oliverja, pa je bil s 23 točkami najbolj učinkovit Talor Battle, medtem ko mu je sledil Roko Badžim. S to zmago so se Zmaji zavihteli na drugo mesto na lestvici Lige Nova KBM. statistika

Naslednja tekma čaka Olimpijo v sredo, ko se bodo v Ligi prvakov na gostovanju v Nemčiji pomerili z medi Bayreuthom.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Zaradi zgrešenih prostih metov in nezbrane igre v obrambi smo dobljeno tekmo pripeljali do podaljška, kjer so do izraza prišle izkušnje in boljša individualna kvaliteta gostov. Olimpija je tekmo zasluženo prevesila v svoj prid."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Z vztrajnostjo in potrpežljivostjo smo v napadalno usmerjeni tekmi po podaljšku zasluženo prišli do zmage. Zadovoljen sem tudi z igro nekaterih košarkarjev, ki se vračajo po poškodbi in tistih, ki imajo drugače manjšo minutažo."