Zanesljiva zmaga proti Šentjurju (96:62)

Petrol Olimpija je v devetem kolu drugega dela Lige Nova KBM na domačem parketu v Hali Tivoli ugnala Šentjur, prepričljivo z rezultatom 96:62.

Na tekmi devetega kola Lige Nova KBM je Petrol Olimpija zabeležila zanesljivo zmago. Na domačem parketu je bila boljša od Šentjurja. Zmaga niti v enem trenutku ni prišla pod vprašaj, saj so Zmaji vodili za 18 točk (32:14) že po prvi četrtini. V nadaljevanju so le še stopnjevali tempo in na koncu slavili novi par točk z rezultatom 96:62. Najboljši strelec je bil Gregor Hrovat, ki je 12 točk dosegel že v prvi četrtini, na koncu pa se je ustavil pri 20. Sledil je Devin Oliver s 14. statistika

Naslednja tekma Zeleno-bele čaka v soboto, ko bodo na gostovanju pomerili moči s Krko.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Na današnji tekmi smo pokazali pravi pristop. Igra v napadu nam je stekla, kar potrjuje število asistenc. Ko se je ponudila možnost, sem namenil priložnost za igro vsem košarkarjem. Po dolgem času se je vrnil Špan in to je bila za njega zelo pomembna tekma. Upam, da nam bo lahko pomagal tudi v prihodnje."

Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Košarkarji Olimpije so dominirali celotno srečanje in bili boljši v vseh segmentih igre. Trenutno so nivo ali dva pred nami. Naporen ritem dveh tekem na teden terja svoj davek. Čuti se utrujenost in vsaka prihajajoča tekma bo še težja. Druge izbire nimamo kot da stisnemo zobe in že na naslednji domači tekmi popravimo vtis, ki smo ga pustili v Ljubljani."