Z zmago (93:66) do mesta v končnici

Petrol Olimpija je v enajstem kolu drugega dela Lige Nova KBM na domačem parketu prepričljivo ugnala moštvo Helios Suns in si s tem tri kola pred koncem rednega dela že zagotovila sodelovanje v končnici državnega prvenstva.

Zeleno-beli niso niti v enem trenutku tekme postavili zmage pod vprašaj in so po desetih minutah vodili za 11 točk, ob polčasu za 17, pred začetkom zadnje četrtine pa že za 23. Ob koncu tekme je razlika med moštvoma znašala visokih 27 točk (93:66). Najboljši strelec Zmajev je bil tokrat Devin Oliver z 20 točkami, sledil pa je Roko Badžim s 15. statistika

Naslednja tekma, ki hkrati predstavlja tudi boj za sam vrh lestvice ob koncu rednega dela državnega prvenstva, čaka Petrol Olimpijo v soboto, ko se bo v koprski Bonifiki pomerila za zmago s Sixt Primorsko.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Tekmo smo kontrolirali od prve do zadnje minute in prišli do zaslužene zmage. Najtežje in najpomembnejše tekme šele prihajajo."

Jovan Beader, trener Helios Suns: "Zaslužena zmaga Olimpije, ki je bila veliko boljši nasprotnik. Imel sem občutek, da fantje niso verjeli v uspeh že ob odhodu iz Domžal. Nova priložnost za zmago nas čaka v soboto proti Rogaški. Po našem današnjem porazu in zmagi Slatničanov nad Krko smo v težkem položaju, saj o svoji usodi ne odločamo več sami."