Z zmago nad Igokeo odprli Ligo ABA

Petrol Olimpija je v 1. krogu Lige ABA 2017/2018 v Stožicah premagala Igokeo 95:93.

Petrol Olimpija je v Stožicah v 1. krogu Lige ABA zabeležila prvo zmago v tem tekmovanju. Ljubljančani so po napeti tekmi, kjer so že dvakrat vodili tudi za več kot deset točk, na koncu, po podaljšku prišli do pomembne zmage 95:93. statistika

Zmaje v četrtek, 5.10. ob 18.00 čaka drugi krog Lige ABA. Petrol Olimpija bo gostovala pri zagrebški Ciboni. TV prenos srečanja bo na Planet 2.

Vuk Radivojević, kapetan Igokee: "Čestitke Petrol Olimpiji za zmago na zanimivi tekmi. Dobro smo odprli tekmo, ampak smo prehitro popustili. Imeli smo veliko minut brez prave energije in z izgubljenimi žogami. Na koncu je to odločilo zmagovalca. Naredili smo preveč napak in nasprotniku dovolili preveč lahkih košev."

Dragan Bajić, trener Igokee: "Čestitke Petrol Olimpiji za zasluženo zmago. Bili so boljši večji del tekme. Na koncu smo prišli do napete končnice, ampak težko slaviš zmago v Ligi ABA, če izgubiš dvajset žog. Nismo se držali dogovorov in imeli smo veliko težav z njihovo agresivno obrambo. Pozabiti moramo ta poraz, se naučiti iz napak in se pripraviti na naslednjo tekmo."

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije: "Mislim, da nismo odigrali spet toliko slabe tekme, predvsem smo zaradi naših neumnosti dovolili Igokei vrne. Na koncu smo jim dovolili, da izsilijo podaljšek. Vseeno, mislim, da smo na koncu pokazali karakter in zasluženo slavili zmago. Zavedamo se, da bi morali vprašanje o zmagovalcu odločiti že veliko prej."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Odkrito lahko rečem, kaj nam je tega treba. Mislim, da smo razen tiste serije 15:0, ki jo je Igokea naredila v drugi četrtini, vse do zadnjih štirih minut odigrali tako kot je bilo treba. Na naši strani je bilo prisotno preveč nervoze, kar se je odražalo na metu za tri točke. Imeli smo veliko odprtih metov, ki smo jih zapravili. Zgrešili smo tudi veliko lahkih košev iz pod obroča, zabijanja, polaganja.., če vse to seštejemo, pa dodamo dejstvo, da smo štiri minute do konca vodili za osem točk, je treba tekmo samo uspešno pripeljati do konca. Bili smo boljši nasprotnik, ampak smo dovolili Igokei, da si postreže z zmago. Zadovoljen sem z reakcijo igralcev v podaljšku. Naučiti se moramo kako tekmo varno pripeljati do konca, ko imamo določeno prednost. Z zadnjimi štirimi minutami tekme zagotovo ne smemo biti zadovoljni. Vse bomo natančno analizirali in verjamem, da do naslednje tekme lahko določene stvari popravimo."

Video