Visoka zmaga v mestnem obračunu (89:66)

Petrol Olimpija je v osmem kolu Lige Nova KBM na gostovanju v Hali Tivoli ugnala moštvo Ilirije. V odličnem drugem polčasu so Zmaji strli odpor domačih in slavili zmago z rezultatom 89:66.

Zeleno-beli nadaljujejo z dobrimi predstavami v drugem delu Lige Nova KBM, potem ko so na gostovanju v Hali Tivoli v mestnem obračunu na kolena spravili Ilirijo. Po zaostanku za točko ob koncu prvega polčasa, je Petrol Olimpija v drugem delu uprizorila preobrat v pravem pomenu besede in po 40 minutah igre slavila visoko zmago z rezultatom 89:66. Najboljši strelec v četi Zorana Martića je bil tokrat Gregor Hrovat z 19 točkami, Devin Oliver pa jih je dodal 17. statistika

Naslednji obračun Zmaje čaka v sredo, ko se bodo prav tako v Tivoliju v devetem kolu Lige Nova KBM pomerili s Šentjurjem.

Saša Dončić, trener Ilirije: "Zaslužena zmaga Olimpije, kateri smo uspešno parirali dokler smo imeli moči. Pozna se nam, da se nekaj igralcev vrača po poškodbah, zato so nam v zadnji četrtini pošle moči. Zelo sem vesel, da smo na parketu spremljali pošteno in borbeno tekmo. Veseli me tudi povratek Šiška in Mladenovskega. Svojo priložnost bomo iskali na naslednjih tekmah."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Tudi po naši zaslugi je Ilirija v prvem polčasu izjemno zadevala iz črte za tri točke. Na takšen način so bili ves čas v prednosti in igrali v svojem ritmu. V drugem polčasu smo popravili obrambo in košarkarje Ilirije prisilili v nekaj napak. Uspeli smo prevzeti kontrolo nad tekmo in prišli do zaslužene zmage."