Visoka zmaga nad Mega Leksom

Union Olimpija je v 14. krogu Lige ABA v Stožicah visoko premagala srbski Mega Leks 82:69.

Union Olimpija je v 14. krogu v Stožicah po lepi predstavi visoko premagala srbski Mega Leks 82:69. statistika

Zmaje v sredo, 21.12. ob 18.00 v Novem mestu čaka derbi Lige Nova KBM proti Krki.

Vlatko Čančar, igralec Mega Leksa: "Čestitke Unionu Olimpiji za zmago. Nismo bili dovolj zbrani. Težek poraz. Imeli smo preveč izgubljenih žog, nismo se vračali v obrambo. V napadu smo imeli slab odstotek meta."

Mirko Mulalić, kapetan Uniona Olimpije: "Mislim, da smo se držali stvari, ki smo se jih dogovorili pred tekmo. V obrambi smo odigrali dobro tekmo, bili smo zbrani in potem je v napadu steklo. Delati moramo naprej, da odpravimo nihanja v igri."

Dejan Milojević, trener Mega Leksa: "Čestitke Unionu Olimpiji za zasluženo zmago. Bili so boljši v vseh pogledih. Mislim, da smo v  slabi formi. Ritem tekem je prehud. To je že naše peto gostovanje v šestih krogih, imamo manj časa za trening. Iz krize lahko pridemo zgolj z treningom."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za prikazano. Mislim, da smo bili izredno konstantni. Dobro smo odigrali v obrambi. Odrezali smo jih od njihove igre. Njihovi strelci niso prišli do izraza. Mislim, da smo prvič letos v obrambi delovali na visokem nivoju. Imeli smo nekoliko težav z njihovim napadalnim skokom. Bistveno je, da rezultat ni padal. V napadu smo bili raznovrstni. Vesel sem, da smo igrali hitro in pogumno v napadu. Zadovoljen sem, če gledam na celoto. Mislim, da smo popolnoma zasluženo zmagali."

Video