Veliki preobrat za zmago mladincev nad Cibono

Mladinska ekipa Petrol Olimpije je v Zadru na uvodni tekmi turnirja mladinske Lige ABA z odlično igro v zadnji četrtini ugnala zagrebško Cibono (74:64).

Košarkarji mladinskega moštva Petrol Olimpije so na prvi tekmi turnirja mladinske Lige ABA, ki med 29. novembrom in 2. decembrom poteka v Zadru, zabeležili prvo zmago. Izbranci glavnega trenerja Žige Mravljaka so po zelo dobri predstavi v zadnji četrtini premagali Cibono s 74:64.

Po tem, ko so mladi Zmaji po uvodnih 20 minutah igre zaostajali s petimi točkami razlike (34:39), so v drugem polčasu stopili na plin, najprej dobili tretjo četrtino, nato pa v zadnjem delu igre Zagrebčanom dopustili, da dosežejo zgolj devet točk. Ključni korak do zmage so Ljubljančani napravili po tem, ko so dobrih šestih minut pred koncem zaostajali s 57:58, nato pa z nizom 11 zaporednih točk obrnili potek igre v svojo korist (68:58), in se na koncu veselili zanesljive zmage.

Blaž Janežič je z 22 točkami in desetimi skoki vknjižil dvojnega dvojčka, Petar Vujačić je ob 13 točkah nasprotnikom ukradel še pet žog, Miha Cerkvenik pa je dosegel deset točk.

Naslednja tekma mlade Zmaje čaka že v petek, ko se bodo ob 9.30 pomerili z beograjskim Partizanom NIS. Obračun z Beograjčani si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na YouTube kanalu Lige ABA.

IZJAVA PO TEKMI:

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije U19:
»Prva tekma turnirja se je odvila po naših željah. Kljub temu, da smo prvi del obračuna s Cibono odigrali nekoliko slabše, smo v drugem delu zelo popravili igro v obrambi, in v drugem polčasu prejeli zgolj 25 točk, kar je nagnilo tehtnico na našo stran, na koncu pa smo slavili zasluženo zmago. Skozi celotno tekmo nismo uspeli ujeti ritma v napadu, o tem pa priča tudi veliko število izgubljenih žog. Vedno je zelo pomembno, da uvodno tekmo takšnega turnirja dobiš, saj se lahko otreseš tistega uvodnega pritiska, in na drugi tekmi lahko zaigraš malenkost bolj sproščeno.«

MLADINSKA LIGA ABA (Skupina B; Zadar, Hrvaška; 29. november-2. december 2018)

Četrtek, 29. november:
CIBONA – PETROL OLIMPIJA 64:74 (16:14, 23:20, 16:17, 9:23)
Petrol Olimpija:
Klavžar 7, Andolšek Heine 2 (4 podaje), Cerkvenik 10, Vujačić 13 (5 pridobljenih žog), Daneu 9, Sagadin, Malovčič, Janežič 22 (10 skokov), Blatnik 2, Urukalo, Šćekić 9, Kuzmanić.

STATISTIKA


Petek, 30. november, ob 9.30:
PARTIZAN NIS – PETROL OLIMPIJA (spletni prenos)

Sobota, 1. december, ob 9.30:
PETROL OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI (spletni prenos)

Sobota, 1. december, ob 20.15:
ZADAR – PETROL OLIMPIJA (spletni prenos)

Nedelja, 2. december, ob 12.45:
PETROL OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA MTS (spletni prenos)

Video