Velika zmaga v Novem mestu (89:79)

Košarkarji Petrol Olimpije bodo na odločilni peti tekmi finala Lige Nova KBM odločali o državnem prvaku na svojem parketu, potem ko so na gostovanju v Novem mestu na četrti tekmi Dolenjcem vrnili udarec in izenačili finale na 2:2 v zmagah.

Finalna serija bo napeta vse do zadnjega, ko se bosta v torek ob 18:00 v Stožicah pomerili Petrol Olimpija in Krka v peti tekmi. To je znano po četrti tekmi finala, ko so Ljubljančani na gostovanju v Dvorani Leona Štuklja v Novem mestu strli odpor domačih in slavili zmago v razburljivem dvoboju s končnim rezultatom 89:79. V vrstah Zmajev je bil tokrat najbolj strelsko učinkovit Jordan Morgan s 24 točkami, Gregor Hrovat pa jih je dodal 17. statistika

Vsi vabljeni na zadnjo tekmo sezone, v torek, 29.5. v Stožicah, da ob razpletu, kakršnega si vsi želimo, skupaj proslavimo nov naslov državnega prvaka.

Simon Petrov, trener Krke: "Vsa čast mojim fantom za fantastično borbo, vsa čast vsem gledalcem, ki so nas prišli bodrit, ampak, kakor je videla cela dvorana, nam določeni ljudje niso dovolili, da bi prišli do priložnosti za zmago."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Ne glede na to, da imamo dolgo klop, se nam je na prvi tekmi poškodoval prvi organizator igre Mitchell McCarron. Na tretji tekmi so nam v prvi minuti poškodovali Jordana Morgana. To so šoki, ki jih tudi precej boljše ekipe od nas, ne prenesejo. Zato moram pohvaliti svoje igralce, da so se zbrali in motivirali ter v teh težkih razmerah v Novem mestu izvlekli zmago. Krka igra v tem finalu izjemno grobo košarko in danes je bila za to prvič kaznovana."

Video