V torek Zmaji proti Šenčurju odpirajo izločilne boje

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v torek ob 18.30 v domači Areni Stožice začeli z izločilnimi boji državnega prvenstva. V četrtfinalnem nizu jih čaka obračun z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem.

Moštvo Petrol Olimpije vstopa v sklepni del sezone. V torek ob 18.30 bodo ljubljanski Zmaji v Areni Stožice odigrali prvo tekmo četrtfinalnega niza z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem. Tekmo si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Šport TV 1, v spletnem prenosu pa na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Ekipi Petrol Olimpije in Šenčurja sta se v tej sezoni pomerili dvakrat, zmagi pa sta si moštvi razdelili. V prvem delu sezone je bilo 11. novembra v Šenčurju pri Kranju 85:62 za domačine, v Stožicah pa so ljubljanski košarkarji 21. januarja slavili zmago z 82:70. Medtem, ko so izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca drugi del sezone preživeli v Ligi za prvaka, kjer so na desetih tekmah zabeležili sedem zmag, so Gorenjci nastopali v Ligi za obstanek in tekmovanje sklenili na vrhu lestvice.

Najbolj učinkovit košarkar v vrstah Šenčurja v drugem delu prvenstva je bil Ramo Rizvić, ki je v povprečju beležil 13,7 točke, 7,3 skoke, 3,8 podaje in 1,6 pridobljene žoge na tekmo, v malo več kot 34 minutah igre (valorizacija 18,2). Za Zmaje je kapetan Jan Špan v malo manj kot 26 minutah igre v povprečju dosegal 12,0 točke, 4,7 podaje, 1,9 skoka in 1,3 pridobljene žoge, ob tem pa za dve točki metal 67,6-odstotno, za tri točke pa 39,1-odstotno (valorizacijski indeks 13.9).

Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini, na vseh Petrolovih bencinskih servisih in na prodajnih mestih Moje karte. Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»V četrtfinalnem nizu nas čaka obračun z ekipo Šenčurja, ki v odločilni del sezone vstopa sproščeno, zavedati pa se moramo, da v končnici prostora in časa za popravljanje napak praktično ni. Naši tekmeci imajo veliko izkušenj in košarkarskega znanja, zato je pred nami v torek zahtevna tekma. Vztrajati moramo pri svoji igri in še naprej kazati čvrsto in trdo igro v obrambi. V kolikor bo to potrebno, se bomo morali s košarkarji Šenčurja znati tudi, po domače povedano, stepsti. Vseh 40 minut tekme bomo morali igrati v visokem ritmu, če se želimo na koncu na domačem parketu veseliti prve zmage.«

KONČNICA LIGE NOVA KBM (ČETRTFINALE)

1. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana), torek, 30. april, ob 18.30:
PETROL OLIMPIJA – GGD ŠENČUR [0:0]* (TV prenos na Šport TV 1 in spletni prenos na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana)
*V oglatem oklepaju je zapisan izid v zmagah.

2. TEKMA

ŠD Šenčur (Šenčur pri Kranju), sobota, 4. maj, ob 15.30:
GGD ŠENČUR – PETROL OLIMPIJA

3. TEKMA**

Arena Stožice (Ljubljana), torek, 7. maj, ob 18.30:
PETROL OLIMPIJA – GGD ŠENČUR
**Morebitna tretja tekma. Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi.

Video