V Kopru s Sixt Primorsko še drugič v štirih dneh

Po četrtkovem porazu v Tivoliju se bodo košarkarji Petrol Olimpije s Sixt Primorsko v nedeljo ob 19.00 pomerili na Obali. V Areni Bonifika bosta moštvi odigrali zaostalo tekmo drugega kola drugega dela državnega prvenstva.

Še drugič v štirih dneh se bosta v nedeljo ob 19.00 v koprski Areni Bonifika med seboj pomerili Petrol Olimpija in Sixt Primorska. Zmaji in Tigri se bodo udarili na zaostali tekmi drugega kola Lige Nova KBM za prvaka. V neposrednem televizijskem prenosu jo bo možno spremljati na Šport TV 1, v spletnem prenosu pa na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Večjih skrivnosti pred drugim medsebojnim obračunom v štirih dneh in šestim v tej sezoni, med Petrol Olimpijo in Sixt Primorsko praktično ni. Izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca so v četrtek v Tivoliju dobro začeli tekmo, sledil pa je padec v igri v drugi in tretji četrtini, moštvo z Obale pa je drugo in tretjo četrtino dobilo z 21 točkami razlike (43:22). V zadnjem delu igre so Zmaji nekoliko omilili poraz, a zmage gostov niso uspeli resneje ogroziti. Pri Petrol Olimpiji sta Jan Špan in Bojan Radulović dosegla po 18 točk, na drugi strani jih je Marijan Čakarun dosegel 28.

Koprčani so se z zmago na četrtkovi tekmi utrdili na vrhu lestvice Lige za prvaka, saj na šestih odigranih tekmah do zdaj še ne poznajo poraza. Aktualni državni prvaki iz Ljubljane imajo trenutno na svojem računu štiri zmage in dva poraza, pred njimi pa so na lestvici košarkarji Hopsov, ki so odigrali tekmo več.

Po obračunu na Obali bodo košarkarji Petrol Olimpije na parket znova stopili v sredo in se ob 19.00 v Športni dvorani Domžale pomerili s Helios Suns. Zadnjo domačo tekmo drugega dela državnega prvenstva bodo Ljubljančani odigrali v soboto, 20. marca, ob 17.00 v Hali Tivoli proti Hopsom s Polzele, tri dni kasneje pa bo sledilo še gostovanje v Rogaški Slatini pri Rogaški.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»V četrtek smo občutili dejansko moč Sixt Primorske. Pokazalo se je to, kar smo pred začetkom obračuna tudi pričakovali, torej, da gre za moštvo z igralci, ki igrajo čvrsto košarko, hkrati pa znajo Koprčani odlično poiskati slabosti tekmecev in hkrati kaznovati vse njihove napake. Skozi celotno tekmo igrajo v visokem ritmu in prisilijo tekmeca, da v določenem trenutku obračuna popusti. Popraviti moramo napake, ki smo jih delali na četrtkovem dvoboju v Tivoliju. Za nas je zelo pomembno, da tekom preostanka drugega dela državnega prvenstva in končnice pridemo v položaj, da se s Sixt Primorsko znova srečamo šele v finalu. Tako bomo imeli dovolj časa, da pokažemo, iz kakšnega testa smo. Zagotovo bo nedeljska tekma znova dala neko sliko našega stanja. Prikazati bomo morali bolj ekipno igro in igrati pametno, če želimo priti do zmage v Kopru.«

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 2. KOLO

Arena Bonifika (Koper), nedelja, 14. april, ob 19.00:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1 in spletni prenos na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana)

LESTVICA:

#

Ekipa

Tekme

Zmage

Porazi

Točke

1.

Sixt Primorska

6

6

0

12

2.

Hopsi Polzela

7

3

4

10

3.

Petrol Olimpija

6

4

2

10

4.

Rogaška

7

3

4

10

5.

Krka

7

3

4

10

6.

Helios Suns

7

1

6

8