Poraz na Superpokalu proti Primorcem

Košarkarji Petrol Olimpije so v ljubljanski Hali Tivoli na tekmi Superpokala 2018 morali priznati premoč Sixt Primorski (71:83). Zmaji bodo s sezono nadaljevali v petek, ko v Areno Stožice prihaja Mornar iz Bara.

Uvodna preizkušnja nove sezone na domačem parketu Zmajem ni prinesla prvega uspeha v sezoni 2018/19. Izbranci glavnega trenerja Zorana Martića so bili v Hali Tivoli proti Sixt Primorski praktično skozi celotno srečanje v podrejenem položaju, na koncu pa so klonili z 71:83.

Začetek tekme je kljub temu napovedoval bolj izenačeno predstavo, saj so Zmaji še po skoraj polovici igre v prvi četrtini vodili s 14:11, nato pa je sledil neverjeten niz 20 zaporednih točk Sixt Primorske, na katerega Petrol Olimpija ni imela odgovora. Vodstvo Primorcev je po dobri minuti drugega polčasa znašalo že 20 točk (50:30), nato pa so se aktualni državni prvaki zbudili in šest minut pred koncem zaostanek zmanjšali na vsega sedem točk (60:67).

Sledil pa je odgovor košarkarjev Jurice Golemca v obliki osmih zaporednih točk, s katerimi so svoj naskok znova dvignili na varnih 15 točk (75:60), nato pa tekmo le še varno pripeljali do konca.

V ljubljanski zasedbi je bil najbolj učinkovit Blaž Mesiček, dosegel je štirinajst točk, Miha Lapornik in Aleksandar Lazić pa sta jih dodala vsak po devet.

V petek Ljubljančane čaka nova preizkušnja, prva v rednem delu Lige ABA. V Stožice prihaja Mornar iz Bara, ki se je, tako kot Petrol Olimpija, minuli teden predstavil na Superpokalu Lige ABA in v četrtkovem četrtfinalu izgubil proti Partizanu s 77:91.

IZJAVA PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Vedel sem, da tekma za nas ne bo lahka, saj se nam je poznalo, da smo imeli zaradi reprezentančnega odmora premalo časa za uigravanje. Dokler so bili na parketu tisti, ki niso igrali za svoje državne selekcije, je bila igra zadovoljiva, ko pa sem začel menjati, je ritem strahovito padel. Ne preostane nam drugega, kot da še naprej trdo treniramo.«

SUPERPOKAL 2018

Hala Tivoli (Ljubljana), ponedeljek, 24. september, ob 20.00:
PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA 71:83 (14:21, 14:24, 24:18, 19:20)
Petrol Olimpija: Mesiček 14, Lapornik 9, Lazić 9, Sanon 8, Rebec 7, Špan 7, Bubnić 6, Radulović 6, Tratnik 3, Jones 2, Šamanić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA