Cedevita Olimpija bo redni del sezone 7Days EuroCupa začela v skupini C!

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili svoje tekmece v rednem delu 7Days EuroCupa. Ljubljanski Zmaji bodo evropsko tekmovanje začeli v skupini C.

Cedevita Olimpija bo v tekmovalni sezoni 2019/20 v 7Days EuroCupu redni del sezone začela v skupini C, kjer se bodo Zmaji pomerili s turško Darussafako, ruskim Unics Kazanom, španskim Joventutom, italijansko Brescio Leonesso in francoskim Nanterrejem 92.

Pred ljubljansko ekipo je zanimiva sezona, v skupini C pa se bodo izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca pomerili s kar tremi nekdanjimi prvaki 7Days EuroCupa.

Darussafaka je v tekmovalni sezoni 2017/18 postala prvak evropskega pokala in si zagotovila mesto v Evroligi, v kateri je nastopala v minuli sezoni, in tekmovanje sklenila s petimi zmagami na 30 tekmah. Tudi Unics Kazan je že osvojil naslov prvaka evropskega pokala (2001), v minuli sezoni pa se je rusko moštvo prebilo vse do polfinala, kjer pa je kasneje po dveh tekmah izgubilo proti kasnejšim prvakom, košarkarjem Valencie. Tudi moštvo Joventuta je že poseglo po pokalu za naslov prvaka 7Days EuroCupa, zagotovo pa je največji uspeh španske ekipe osvojitev naslova prvaka Evrolige v tekmovalni sezoni 1993/94. V ekipi iz Badalone bomo v naslednji sezoni lahko spremljali tudi nekdanjega Zmaja, Alena Omića.

Brescia Leonessa je relativno mlad košarkarski klub, ustanovljen leta 2009, v minuli sezoni pa so Italijani že nastopali v 7Days EuroCupu in tekmovanje sklenili po rednem delu. Nanterre 92 je v minuli sezoni nastopal v Fibini Ligi prvakov in se prebil v drugi del tekmovanja, na svojem računu pa imajo Francozi že en naslov francoskega državnega prvaka ter po en naslov Fibinega evropskega pokala in EuroChallenga.

Redni del sezone 7Days EuroCupa bo začelo 24 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine, po šest moštev. Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v drugi del tekmovanja, 16 moštev pa se bo nato pomerilo za nastop v končnici. Slednja bo razdeljena na četrtfinale, polfinale in finale.

V Evroligi bosta v tekmovalni sezoni 2020/21 nastopala oba finalista prihajajoče sezone 7Days EuroCupa.


Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Del kluba, ki sestavlja moštvo za novo sezono, to počne zelo intenzivno. Za zdaj so z nami Edo Murić, Andrija Stipanović, Filip Krušlin in Martin Krampelj, ob nekaj mlajših, talentiranih košarkarjih, a tu bo še nekaj presenečenj in upam, da bodo naši navijači zadovoljni s seznamom igralcev, in da bo naša ekipa dobra in konkurenčna. Na sestankih, ki potekajo v zadnjih dneh v Barceloni, me številni sprašujejo o naši Cedeviti Olimpiji. Smo klub iz Ljubljane in predstavljamo ljubljansko ter slovensko košarko v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo. Naš dres bo na domačih tekmah zelene in na gostujočih tekmah oranžne barve, in za te barve se bomo borili ter jih predstavljali. Verjamemo, da bomo kot klub rastli iz sezone v sezono, in da bodo navijači to uspeli prepoznati. Košarka v Sloveniji ima dolgo tradicijo, slovenska reprezentanca aktualni evropski prvak, mi pa bomo, upam, kmalu postali klub vrha 7Days EuroCupa, ki se bo boril za nastop v Evroligi. Skupina C bo v novi sezoni zelo zanimiva in polna izzivov. Klubi so fantastični in prepričan sem, da bodo privabili veliko število gledalcev in navijačev v našo dvorano Stožice. Unics Kazan je absolutni favorit skupine, tu je tudi fantastična Darussafaka. Menim, da bomo izenačeni s preostalimi moštvi iz te skupine, a je za zdaj težko bolj podrobno komentirati, saj še vedno ni jasno, kako bo izgledalo naše moštvo in kako močno bo, a verjamem, da jim bomo uspešno parirali. Zagotovo bo naš cilj, da se prebijemo v drugi del tekmovanja. Smo ambiciozni in borili se bomo, čakali svojo priložnost ter morda dočakali tudi priložnost za kaj več. Ne napredujejo vedno le favoriti.«

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Pred nami je izredno zanimiva sezona v 7Days EuroCupu. Naša tekmovalna skupina je zelo atraktivna. V njej najdemo ekipe, ki so v preteklosti že nastopale v Evroligi, kot glavna favorita pa lahko zagotovo izpostavimo ruski Unics Kazan in turško Darussufako. Pričakujemo in želimo si, da bodo imeli Zmaji veliko podporo navijačev v Areni Stožice, saj so vse preostale ekipe, ki se bodo borile za preboj med najboljših 16 ekip v tekmovanju, po kvaliteti zelo izenačene.«