Poraz v Tivoliju proti Sixt Primorski

Moštvo Petrol Olimpije je na obračunu sedmega kola Lige Nova KBM za prvaka doživelo prvi domači poraz. Košarkarji Sixt Primorske so v Hali Tivoli slavili zmago s 85:72.

Košarkarji Petrol Olimpije so morali v ljubljanski Hali Tivoli še drugič v tej sezoni in prvič v Ligi Nova KBM za prvaka, priznati premoč Sixt Primorski. Na obračunu sedmega kola drugega dela državnega prvenstva so bili Koprčani boljši s 85:72 Moštvi se bosta znova srečali že v nedeljo, ob 19.00, v Areni Bonifika, na zaostali tekmi drugega kola.

Koprska ekipa je tako prekinila niz treh zaporednih zmag ljubljanskih košarkarjev na domačem parketu. Izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca so do sedmega kola Lige za prvaka ugnali Helios Suns, Rogaško in Krko, ki so jo premagali tudi na uvodu v drugi del sezone v Novem mestu, poraz pa so morali priznati le na gostovanju pri Hopsih na Polzeli. Prav Polzeljani bodo v soboto, 20. aprila, gostovali v Hali Tivoli, tekma pa se bo začela ob 17.00.

Po dobrem začetku tekme in vodstvu po prvi četrtini (25:24), se je Zmajem v nadaljevanju povsem ustavilo. V drugi četrtini so dosegli zgolj sedem točk, v tretjem delu igre pa so gostje z Obale svoje vodstvo tik pred koncem četrtine dvignili že na +20 (65:45). Sixt Primorska je tekmo za tem brez večjih pretresov pripeljala do zaključka. Ljubljančani so svoje tekmece sicer lovili, a neuspešno, proti Koprčanom pa so tako doživeli še četrti poraz v tej sezoni.

Najboljša strelca v Zeleno-beli zasedbi, ki je tokrat zaigrala brez Issufa Sanona in Marka Simonovića, sta bila Jan Špan in Bojan Radulović (enajst skokov), ki sta dosegla vsak po osemnajst točk. Sledil je Miha Lapornik z enajstimi. Boban Tomić je bil znova s soigralci na klopi, a ga zaradi poškodbe rame prihodnji teden čaka operacija, po kateri bo zaključil s tekmovalno sezono 2018/19.

IZJAVA PO TEKMI:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Zagotovo nismo odigrali najboljše tekme. Napravili smo veliko začetniških napak, in če želiš igrati proti ekipi, kot je Sixt Primorska, ki ima kvalitetne igralce in pritiska nate tekom celotne tekme, tega enostavno ne smeš početi. Koprčani so nam enostavno prodali vse možne "štose", na katere smo se pripravljali, a eno je trening, drugo pa je tekma. Sixt Primorska je pokazala, da je korak pred nami. Ko smo postali bolj agresivni, smo začeli tudi igrati tako, kot bi morali. Toda prejeli smo preveč točk izpod samega obroča, saj smo večino tekme igrali premehko. Koprska ekipa je za nas zelo neugodna. Če bi želeli zmagati, bi morali imeti zelo dober dan v napadu, a tudi tega na žalost nismo imeli. Zgrešili smo veliko odprtih metov, oni pa so to kaznovali.«

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 7. KOLO

Hala Tivoli (Ljubljana), četrtek, 11. april:
PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA 72:85 (25:24, 7:14, 15:29, 25.18)
Petrol Olimpija: Lorbek 6, Špan 18, Radulović 18 (11 skokov), Lazić 10 (6 skokov), Šamanić 2, Tomić, Lapornik 11, Rebec, Kastrati, Badžim 2, Bubnič 1, Jones 4 (4 skoki).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA:

M

Ekipa

Tekme

Zmage

Porazi

Točke

1.

Sixt Primorska

6

6

0

12

2.

Hopsi Polzela

7

3

4

10

3.

Petrol Olimpija

6

4

2

10

4.

Rogaška

7

3

4

10

5.

Krka

7

3

4

10

6.

Helios Suns

7

1

6

8