Tretjič zapored v finalu državnega prvenstva

Košarkarji Petrol Olimpije so si z zmago na drugi tekmi polfinalnega niza s Helios Suns (68:49) zagotovili mesto v finalu Lige Nova KBM. Za naslov državnega prvaka se bodo ljubljanski Zmaji pomerili s Sixt Primorsko.

Moštvo Petrol Olimpije je na drugi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM s Helios Suns zabeležilo še drugo zmago (68:49) in si priigralo mesto v finalu državnega prvenstva. Ljubljanski košarkarji bodo v finalu zaigrali tretjo sezono zapored, proti Sixt Primorski pa bodo lovili tudi tretji zaporedni naslov državnega prvaka. Prva finalna tekma bo v soboto ob 18.45 v koprski Areni Bonifika.

Na tekmi v Domžalah se je vseskozi čutilo, za kako pomemben obračun gre, obiskovalci domžalske športne dvorane pa so tako videli malo točk. Na glavni odmor sta moštvi odšli poravnani na 28:28, košarkarji Petrol Olimpije pa so se občutneje oddaljili šele ob koncu tretje četrtine, ko je z dvema zadetima metoma za tri točke udaril Aleksandar Lazić, Marvin Jones je dodal še prosti met, in semafor v nekdanji Hali komunalnega centra je pred zadnjimi desetimi minutami kazal 44:37 v korist Zmajev.

Izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca so temu dodali še trinajst zaporednih točk na začetku zadnjega dela igre, se oddaljili na 57:37, nato pa dogajanje na igrišču nadzorovali do konca tekme in se veselili zaslužene zmage ter uvrstitve v veliki finale Lige Nova KBM.

V Zeleno-beli zasedbi je največ točk prispeval Domen Lorbek, in sicer 17, sledil pa je Marvin Jones, ki je ob 15 točkah zabeležil še sedem skokov. Roko Badžim (pet podaj) in Aleksandar Lazić (osem skokov), sta dosegla vsak po 12 točk. Petrol Olimpija se je v Domžalah predstavila brez Jana Špana, ki bo dlje časa odsoten zaradi poškodbe sprednje stegenske mišice leve noge, ter Luke Šamanića, ki se mudi v Chicagu na prikazu talentov pred naborom Lige NBA.

IZJAVA PO TEKMI:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Fantom čestitam za zmago in za zelo dobre predstave v obrambi na zadnjih nekaj tekmah. Igrajo jo vrhunsko, počnejo pa vse tisto, kar je potrebno, da na koncu igralca v napadu prisiliš v težek met ali izgubljeno žogo. Nimamo kreatorja igre, zato se v napadu še vedno mučimo. Naš cilj je bil, da pridemo v finale. Vedeli smo, da bo naša pot težka, a zdaj smo tu. Vedno manj nas je, a je ravno to to, kar nas dela močnejše.«

KONČNICA LIGE NOVA KBM (POLFINALE)

2. TEKMA

ŠD Domžale (Domžale), ponedeljek, 13. maj:
HELIOS SUNS – PETROL OLIMPIJA 49:68 (14:11, 14:17, 9:16, 12:24) [0:2]*
Petrol Olimpija: Lapornik 4, Badžim 12 (5 podaj), Bubnič 6 (4 skoki), Lazić 12 (8 skokov), Jones 15 (7 skokov), Lorbek 17 (4 skoki), Tomić, Rebec, Radulović, Kastrati, Simonović 2, Andolšek Heine.
*Izid v zmagah. Polfinale se igra na dve dobljeni tekmi.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


Že odigrano:

1. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana), sobota, 11. maj:
PETROL OLIMPIJA – HELIOS SUNS 74:60 (12:16, 21:9, 22:16, 19:19)
Petrol Olimpija: Lapornik 14, Badžim 11 (4 podaje), Lazić 7 (11 skokov), Šamanić 12 (6 skokov), Jones 4 (7 skokov), Lorbek 16, Tomić, Rebec 3, Radulović 2 (4 skoki), Kastrati 5, Bubnič, Andolšek Heine.

STATISTIKA
VEČ O TEKMI