Poraz na prvi finalni tekmi s Sixt Primorsko

Košarkarji Petrol Olimpije so na prvi tekmi finalnega niza državnega prvenstva s Sixt Primorsko, v Kopru doživeli poraz z 61:79.

Moštvo Petrol Olimpije je na prvi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM s Sixt Primorsko v koprski Areni Bonifika izgubilo z 61:79. Izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca bodo prvo zmago v finalu skušali zabeležiti v torek ob 18.45, ko se bosta ekipi pomerili v Areni Stožice.

Ljubljanski Zmaji so bili na parketu Bonifike več kot enakovreden tekmec košarkarjem Sixt Primorske, končni rezultat pa ni realni pokazatelj stanja na igrišču. Tako je Petrol Olimpija s košem Roka Badžima dve minuti pred koncem tretje četrtine povedla z 52:51, sledile pa so temne minute Zmajev, ki skoraj pet minut niso dosegli točke.

Domačini so strelski post aktualnih državnih prvakov izkoristili, se z nizom 12 zaporednih točk znova prebili v ospredje (63:52), Ljubljančani pa so v zadnji četrtini dosegli zgolj devet točk. Sixt Primorska je imela vseskozi odgovor na poskus preobrata Zmajev, ki so v zadnjih minutah obračuna počeli preveč napak, da bi lahko računali na uspeh v Kopru.

Najboljši strelec v vrstah Petrol Olimpije je bil Miha Lapornik, ki je dosegel 15 točk in zbral pet skokov. Sledil je Marvin Jones s 14 točkami in štirimi skoki, Roko Badžim pa je sedmim točkam dodal po pet podaj in skokov.

Druga tekma finalnega niza bo v torek ob 18.45 v Areni Stožice, Zmaji pa bodo želeli z zmago izid v zmagah poravnati na 1:1. V petek se bo serija preselila nazaj v Koper, kjer bo na sporedu tretja tekma. Morebitni četrta oziroma peta tekma, bosta v nedeljo oziroma prihodnji torek.

IZJAVI PO TEKMI:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Domačini so obračun v svojo korist obrnili ob koncu tretje četrtine. Igralcem ne zamerim nič, saj so igrali dobro. Košarkarji Sixt Primorske igrajo v visokem ritmu skozi vseh 40 minut tekme, mi pa smo počeli neumnosti. Tudi sodniški kriterij je bil na trenutke precej čuden. Toda nenazadnje, Koprčani so izkušeni, mi pa smo naivni, kar se seveda slej kot prej pokaže na parketu. Naši fantje so večkrat padli na njihove finte, teh pa je bilo na tej prvi tekmi kar nekaj, in upam, da si bodo sodniki pogledali posnetek tekme. Pozna se, da nam manjka organizator igre. Ob koncu tekme se je pokazala tudi utrujenost, naša igra je razpadla. Napade smo zaključevali prehitro, s težkimi meti iz igre. Še vedno menim, da končni rezultat ni realen pokazatelj stanja na igrišču.«

Miha Lapornik, igralec Petrol Olimpije:
»Na košarkarje Sixt Primorske in njihovo igro smo se zelo dobro pripravili. Praktično 30 minut smo bili enakovreden tekmec, nato pa v zadnji četrtini izgubili nadzor nad potekom obračuna. Naša igra je padla, poleg tega pa smo verjetno kakšen napad zaključevali prehitro. Koprčani so dosegli nekaj lahkih točk in na koncu zasluženo zmagali.«

KONČNICA LIGE NOVA KBM (FINALE)

1. TEKMA

Arena Bonifika (Koper), sobota, 18. maj:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA 79:61 (17:19, 21:16, 19:17, 22:9) [1:0]*
Petrol Olimpija:
Andolšek Heine, Jones 14 (4 skoki), Bubnič 7 (5 skokov), Lazić 8 (7 skokov), Lorbek 6, Simonović, Lapornik 15 (5 skokov), Badžim 7 (5 skokov, 5 podaj), Rebec, Radulović, Kastrati 4, Tomić.
*Izid v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

2. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana), torek, 21. maj, ob 18.45:
PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA (nakup vstopnic)

3. TEKMA

Arena Bonifika (Koper), petek, 24. maj, ob 18.45:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA


4. TEKMA*

Arena Stožice (Ljubljana), nedelja, 26. maj, ob 18.45:
PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA

5. TEKMA**

Arena Bonifika (Koper), torek, 28. maj, ob 18.45:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA
**Morebitni četrta in peta tekma.