V Domžale po finale Lige Nova KBM

V ponedeljek ob 19.00 se bodo košarkarji Petrol Olimpije v Športni dvorani Domžale s Helios Suns pomerili na drugi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.45 odigrali drugo tekmo polfinalnega niza državnega prvenstva s Helios Suns. Ljubljanski Zmaji so v soboto v Stožicah napravili odločen korak k uvrstitvi v veliki finale Lige Nova KBM in zabeležili zmago s 74:60.

Četa glavnega trenerja Jureta Zdovca se je izkazala z moštveno igro, saj so kar štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk. Tekmo so Zmaji v svoj prid obrnili v drugi četrtini, z nizom 12 zaporednih točk, s katerim so prešli v vodstvo, ki ga do konca sobotnega obračuna niso več spustili iz rok. Domen Lorbek je dosegel 16 točk, Miha Lapornik 14, Luka Šamanić 12 in Roko Badžim 11. Na drugi strani je Jure Besedić v statistiko vpisal 17 točk.

V Domžale se Petrol Olimpija odpravlja oslabljena. Jan Špan bo daljši čas s parketov odsoten zaradi poškodbe sprednje stegenske mišice leve noge, v nedeljskih zgodnjih jutranjih urah pa je v Združene države Amerike odpotoval Luka Šamanić, ki se bo v četrtek in petek v Chicagu mudil na prikazu talentov pred naborom Lige NBA.

Ljubljančani in Domžalčani so se v rednem delu sezone pomerili štirikrat. V prvem delu sezone državnega prvenstva so dve zmagi zabeležili domžalski košarkarji, v drugem, ko so že igrali pod vodstvom glavnega trenerja Jureta Zdovca, pa košarkarji iz Ljubljane.

Morebitna tretja polfinalna tekma bo v sredo ob 18.45 v Areni Stožice.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Čim hitreje moramo pozabiti prvo polfinalno tekmo in sobotno zmago. V Domžalah so Helios Suns povsem druga ekipa in na domačem parketu vedno igrajo dobro. Napraviti moramo vse, da ponedeljkovo tekmo dobimo in se prebijemo v veliki finale državnega prvenstva.«

KONČNICA LIGE NOVA KBM (POLFINALE)

2. TEKMA

ŠD Domžale (Domžale), ponedeljek, 13. maj, ob 19.00:
HELIOS SUNS – PETROL OLIMPIJA [0:1]*
*Izid v zmagah. Polfinale se igra na dve dobljeni tekmi.

3. TEKMA**

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 15. maj, ob 18.45:
PETROL OLIMPIJA – HELIOS SUNS
**Morebitna tretja tekma.

Že odigrano:

1. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana), sobota, 11. maj:
PETROL OLIMPIJA – HELIOS SUNS 74:60 (12:16, 21:9, 22:16, 19:19)
Petrol Olimpija: Lapornik 14, Badžim 11 (4 podaje), Lazić 7 (11 skokov), Šamanić 12 (6 skokov), Jones 4 (7 skokov), Lorbek 16, Tomić, Rebec 3, Radulović 2 (4 skoki), Kastrati 5, Bubnič, Andolšek Heine.

STATISTIKA
VEČ O TEKMI