Upravni odbor izrazil podporo KK Petrol Olimpija Ljubljana

V ponedeljek se je sestal upravni odbor Košarkarskega kluba Petrol Olimpija Ljubljana. Člani upravnega odbora so obravnavali trenutno stanje ljubljanskega kluba in izrazili podporo klubu tudi v prihodnje.

Člani upravnega odbora KK Petrol Olimpija Ljubljana so soglasno izrazili podporo KK Petrol Olimpija Ljubljana v obliki sponzorskih sredstev obenem pa zagotovili, da bodo po svojih najboljših močeh pomagali pri doseganju ciljev, ki so bili zastavljeni pred začetkom tekmovalne sezone 2017/18, ko se je klubu pridružil novi generalni sponzor, družba Petrol d.d..

Sponzorji bodo KK Petrol Olimpija Ljubljana v prihodnje podpirali ne glede na to, v katerih tekmovanjih bo člansko moštvo v tekmovalni sezoni 2019/20 nastopalo, obenem pa so člani upravnega odbora odločili, da bo moštvo v prihodnje nastopalo v le dveh ligaških tekmovanjih. Upravni odbor še naprej podpira strategijo, dogovorjeno pred začetkom sezone 2017/18, ko se je začela intenzivna finančna sanacija, ki poteka v skladu z načrtom in se bo končala v naslednjem letu, klub pa je v sezoni 2018/19 organizacijsko napravil korak naprej v primerjavi s preteklimi sezonami.

Po zaključku mednarodnih tekmovanj (Liga prvakov, Liga ABA) ter neosvojitvi naslova pokalnega in superpokalnega prvaka, rezultatski cilji, zadani pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19, v navedenih tekmovanjih, niso bili doseženi. Članska ekipa še naprej ostaja v boju za naslov državnega prvaka.

KK Petrol Olimpija Ljubljana se bo v prihodnje osredotočila na izboljšanje rezultatov v vseh tekmovanjih, v katerih bo člansko moštvo nastopalo v tekmovalni sezoni 2019/20. Ob nadaljevanju finančne sanacije, je želja vseh v upravnem odboru KK Petrol Olimpija Ljubljana, da se, v skladu z dvigom organizacijskih razmer znotraj kluba in povečanju obsega sponzorskih sredstev, izboljšajo tudi rezultati članskega moštva v vseh tekmovanjih.