Union Olimpijo bo v sezoni 2016/2017 vodil Gašper Okorn

V sezoni 2016/2017 bo članski pogon Uniona Olimpije vodil slovenski trener Gašper Okorn.

Članski pogon Uniona Olimpije, ki bo v sezoni 2016/2017 igral v ligi ABA, slovenskem prvenstvu in EuroCupu, bo vodil 43 - letni slovenski trener Gašper Okorn, ki je v preteklosti že bil del najtrofejnejšega slovenskega košarkarskega kolektiva kot pomočnik in glavni trener. Preostali člani strokovnega štaba bodo znani v prihodnjih dneh.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Zavedam se, kaj pomeni voditi Union Olimpijo. Ponujen izziv sem sprejel z veseljem in ponosom ne glede na stanje, v katerem se klub nahaja. Zahvaljujem se klubskemu vodstvu za zaupanje, pred nami je veliko dela, ki se ga bomo lotili s pozitivno energijo. O sestavi ekipe, ciljih in ostalem bomo lahko več povedali šele čez nekaj časa, za začetek pa bomo zbrali v Stožicah igralce, s katerimi klub razpolaga v članski in mladinski konkurenci in jim dodali nekaj fantov na preizkušnje."

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije: "V skladu z znano klubsko situacijo, se je vodstvo kluba ob podpori pokroviteljev odločilo za slovenskega strokovnjaka. Ljubljančan Gašper Okorn je bil nemudoma pripravljen sprejeti izziv in ponujene pogoje. Sodelovanje smo sklenili za eno sezono. Okornov strokovni štab bo znan v naslednjih dneh, ekipa pa se bo prvič zbrala v Stožicah v torek, 16. avgusta."

Gašper Okorn je svojo trenersko kariero začel v Škofji Loki leta 2001, kjer je deloval vse do selitve v ljubljansko Union Olimpijo leta 2003, kjer je postal pomočnik trenerju Sašu Filipovskemu. V prvem obdobju pri Zmajih je kot pomočnik osvojil dva naslova slovenskega ligaškega prvaka, superpokal in pokalni naslov. Union Olimpija je takrat nastopila tudi na zaključnem turnirju jadranske lige. V sezoni 2005/2006 se je prvič podal v tujino, natančneje v litovski Lietuvos Rytas, kjer je eno sezono asistiral hrvaškemu trenerju Nevenu Spahiji s katerim je osvojil litovsko prvenstvo in baltsko ligo. Sezono 2006/2007 je začel kot pomočnik trenerja Tomu Mahoriču pri Unionu Olimpiji, a je po njegovem odhodu, že konec oktobra, evroligaško ekipo prevzel kot glavni trener. V sezoni 2007/2008 je vodil latvijski klub Ventspils, ki je nastopal tudi v takratnem Ulebovem pokalu. V sezoni 2008/2009 je odlično vodil poljsko ekipo Energa Czarni, ki je nastopila tudi v mednarodnem Fibinem EuroChallengu. S strani stanovskih kolegov je bil isto sezono zaradi odlične uvrstitve v polfinale izbran tudi za najboljšega trenerja poljske prve lige. Leta 2010 je sledila selitev v domovino, saj je vse do 2013 vodil ekipo Slovana. Na začetku sezone 2013/2014 je za mesec dni prevzel ekipo Al Kuwaita, kjer je takrat nastopal tudi Marko Milić, a se je že oktobra odločil, da nov izziv poišče drugje. Do konca sezone 2013/2014 je vodil poljsko ekipo AZS Koszalin. Januarja 2014 je prevzel domžalske Helios Sunse, ki jih je vodil vse do decembra 2015. Trener Okorn je leta 2005 sodeloval v slovenski reprezentanci do 20 let kot pomočnik trenerju Miru Aliloviću na evropskem prvenstvu. Leta 2007 in 2008 je bil pomočnik trenerju Alešu Pipanu na članskih reprezentančnih akcijah za evropsko prvenstvo in kvalifikacije za olimpijske igre. V sezoni 2016/2017 bo kot glavni trener vodil člansko ekipo Uniona Olimpije.