Teden v številkah: Za Zmaji je izjemno naporen teden

Minuli teden je v taboru Petrol Olimpije minil v znamenju izjemno napornega ritma tekem, mejnika Jerneja Andolška Heineja ter dveh izjemnih predstav Domna Lorbka in Mihe Lapornika v odločilnih trenutkih.

+1Skupna razlika v prejetih in doseženih točkah v korist Petrol Olimpije proti Rogaški v četrtfinalu Pokala Spar.

1…. Mladi, 18-letni Jernej Andolšek Heine, je v soboto v Kopru tekmo prvič v svoji mladi karieri začel v udarni peterki Petrol Olimpije. V 12 minutah igre je vknjižil dve točki, dve podaji in en skok.

3/3… Tri tekme v treh dneh so Zmaji odigrali med soboto in ponedeljkom. Zabeležili so zmago proti Megi Bemax, in se prebili v polfinale Pokala Spar.

12… Z 12 točkami je Luka Šamanić v sredo v Bologni postavil svoj strelski rekord v Ligi prvakov. V statistiko je vpisal tudi sedem skokov in eno podajo.

15… Petar Vujačić je v soboto s 15 doseženimi točkami izenačil svoj osebni strelski rekord v članski konkurenci, hkrati pa dosegel največ točk v dresu Petrol Olimpije.

15/16… V ponedeljek je Miha Lapornik v Rogaški Slatini kar 15 od svojih 16 točk dosegel v zadnji četrtini.

16/23… V nedeljo je Domen Lorbek proti Megi Bemax v drugem polčasu dosegel kar 16 od svojih 23 točk.

38… Lorbek je v nedeljo in ponedeljek skupaj dosegel 38 točk.

44,2%... Jan Špan v tej sezoni Lige prvakov za tri točke meče kar 44,2-odstotno.

100%... Igor Tratnik je v nedeljo zaigral na svoji prvi tekmi v Ligi ABA v tej sezoni, tekmo pa sklenil s šestimi točkami ob stoodstotnem metu iz igre (3/3) in šestimi skoki.