Teden v številkah: Rebčev osebni rekord proti nekdanji ekipi

Za košarkarji Petrol Olimpije je nov naporen teden tekem, v katerem so zabeležili zmago v državnem prvenstvu proti Šenčurju na domačem parketu.

1… Le en skok je bil Luka Šamanić v sredo proti Neptunas Klaipedi oddaljen od svojega prvega dvojnega dvojčka v Ligi prvakov.

2/1… Zmaji so v minulem tednu odigrali dve tekmi v slovenskem državnem prvenstvu in eno v Ligi prvakov.

3… Na petkovem obračunu z Rogaško je Igor Tratnik še na tretji zaporedni tekmi presegel mejo desetih točk.

9… Z devetimi obrambnimi skoki v ponedeljek proti Šenčurju je Jan Rebec postavil svoj osebni rekord v državnem prvenstvu. Rebec je v minuli sezoni nosil prav dres gorenjskega moštva.

12,6… Aleksandar Lazić je s povprečjem 12,6 točke na tekmo naš najboljši strelec v državnem prvenstvu, na svojem seznamu igralcev pa imamo kar šest košarkarjev, ki v povprečju v Ligi Nova KBM dosegajo dvomestno število točk.

13… Marvin Jones je s 13 točkami proti Neptunasu postavil svoj drugi najboljši strelski dosežek v Ligi prvakov.

14,6… Mirza Begić je z valorizacijskim učinkom 14,6 trenutno najbolj učinkovit košarkar Petrol Olimpije v Ligi prvakov. Še zanimivost: Povsem enak valorizacijski indeks je imel Begić tudi v evroligaški sezoni 2008/09.

27… Valorizacijski indeks Domna Lorbka na ponedeljkovi tekmi s Šenčurjem, s katerim je postal MVP kola v državnem prvenstvu.