Poraz proti Strasbourgu na uvodu v Ligo prvakov

Petrol Olimpija je na uvodu v sezono Lige prvakov na domačem parketu v Areni Stožice utrpela poraz proti francoskemu SIG Strasbourgu. Na koncu je semafor v dvorani pokazal rezultat 81:71.

Zmaji sezone v Košarkarski Ligi prvakov niso odprli po svojih željah, saj so v otvoritveni tekmi evropske sezone doživeli poraz proti francoskemu SIG Strasbourgu. Po dobri prvi četrtini, ki so jo Zmaji dobili s prednostjo dveh točk, je sledil padec v drugem delu igre in gostje so na odmor krenili s kar 12 točkami prednosti.

Kljub nekaj prebliskom v drugem polčasu, ko se je v očeh Zmajev zaiskrila želja po zmagi in obudila upe po preobratu, do slednjega po zaslugi učinkovite igre gostov v napadu, ni prišlo. Zeleno-beli ljubitelji košarke bodo tako morali še počakati na prvo zmago svojih ljubljencev v renomiranem evropskem klubskem tekmovanju.

Ob koncu so varovanci Vincenta Colleta slavili zmago z rezultatom 81:71. V ljubljanski četi je bil najboljši strelec Blaž Mesiček s 17 točkami, medtem ko jih je Jan Špan dodal še 15.

Na uvodni tekmi nove sezone Lige prvakov pa se je na tribune Arene Stožice po dolgih letih odsotnosti znova vrnila navijaška skupina Green Dragons, ki je poskrbela, da je so v stoženski dvorani znova odmevali navijaški vzkliki skozi celoten dvoboj s SIG Strasbourgom.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Čestitke ekipi SIG Strasbourga za zmago. V drugi četrtini smo prikazali zelo slabo predstavo, Francozi pa so izkoristili vsako prednost, ki so jo imeli na igrišču, pa naj tu govorimo o fizično moči ali izkušenosti. Na žalost se nam ni uspelo prilagoditi na takšen način igre, oni pa so dovolj izkušeni, da so prednost, ki so si jo priigrali, zadržali do konca tekme.«

Blaž Mesiček, igralec Petrol Olimpije:
»SIG Strasbourg ima zelo izkušeno ekipo, naša edina možnost, da zabeležimo zmago, pa je bila, da igramo hitro in agresivno košarko, tega pa nismo storili. Dopustili smo preveč skokov v napadu, na koncu pa posledično izgubili.«

LIGA PRVAKOV, 1. KOLO

Arena Stožice, torek, 9. oktober:
PETROL OLIMPIJA – SIG STRASBOURG 71:81 (21:19, 13:27, 22:24, 15:11)
Petrol Olimpija: Jones 4, Špan 15, Bubnič, Lazić 8, Šamanić 2, Lapornik 7, Begić 12, Badžim 3, Mesiček 17, Sanon 2, Rebec, Radulović 1.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Video