Zanesljiva zmaga v Šentjurju

Košarkarji Petrol Olimpije so na tekmi tretjega kola prvega dela državnega prvenstva zabeležili drugo zaporedno zmago v Ligi Nova KBM. Zmaji so z 98:89 ugnali Šentjur.

Ljubljansko moštvo je v Ligi Nova KBM vknjižilo drugo zaporedno zmago. Po uvodnem porazu proti novomeški Krki, so Zmaji v drugem kolu najprej ugnali Hopse s Polzele, v nedeljo pa so bili uspešni še v Šentjurju. Za Petrol Olimpijo je bila to druga tekma v dveh dneh – v soboto so v Ligi ABA v Areni Stožice po podaljšku klonili proti Ciboni (78:80).

Odlično kroženje žoge, veliko število točk in visok odstotek meta iz igre so tri prvine, ki so na nedeljski tekmi v Šentjurju krasile košarkarje Petrol Olimpije. Prednost Zmajev je že v prvi četrtini poskočila na deset točk, do zaključka druge pa so že dosegli 59 točk (ob 60-odstotnem metu za tri točke in 20 zadetih metih za dve točki). Ljubljančani se tu niso ustavili – v drugi minuti tretje četrtine je bila prednost po trojki Mihe Lapornika že 19 točk (65:46). Domačini so v nadaljevanju zaigrali bolje, se nekajkrat nevarno približali, a zmaga moštva iz Stožic ni bila nikoli ogrožena.

Na koncu so zeleno-beli slavili zmago z rezultatom 98:89, najbolj učinkovit v četi Zorana Martića pa je bil Jan Špan s 23 točkami in kar desetimi podajami. Sledil je Miha Lapornik z 18 točkami. Dražen Bubnić je na poti do 17 točk zgrešil le tri mete iz igre (7/10), Marvin Jones pa je zadel vseh pet metov za dve točki za deset točk.

Aktualni državni prvaki so v Šentjurju zaigrali brez Mirze Begića, Scottieja Reynoldsa, Aleksandra Lazića, Jaleka Feltona, Erjona Kastratija in Jana Barbariča. Svojo prvo priložnost na uradni tekmi je dobil Petar Vujačić, ki je na igrišču preživel sedem minut, na parket pa so stopili vsi košarkarji, ki jih je Martić s seboj pripeljal na Štajersko. V drugi četrtini je udarec v ramo prejel Radulović, ki za tem ni več stopil na parket. Reynolds je v Ljubljani ostal zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici, ki so se pojavile že pred sobotno tekmo s Cibono.

V ponedeljek bo moštvo odpotovalo v belgijski Oostende in v torek ob 20.30 z belgijskimi državnimi prvaki odigralo tekmo četrtega kola Lige prvakov.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Zaslužena zmaga. Od prve do zadnje minute tekme smo bili boljši nasprotnik. Imeli smo sicer nekaj težav pod košem, saj smo zaigrali brez Mirze Begića, v prvem polčasu pa se je lažje poškodoval Bojan Radulović. Ostali visoki igralci so imeli težave z osebnimi napakami. Kljub temu smo vse do konca tekme ostali zbrani, priložnost za igro pa so dobili tudi nekateri mlajši košarkarji.«

Petar Vujačić, igralec Petrol Olimpije:
»Prikazali smo odlično predstavo, kljub temu, da praktično nismo imeli časa, da se ustrezno pripravimo na naše nasprotnike. Največji korak na poti do zmage smo napravili že v prvem polčasu, saj smo tekmo odprli energično in se hkrati čvrsto zoperstavili ekipi Šentjurja.«

LIGA NOVA KBM, 3. KOLO

ŠD Šentjur (Šentjur), nedelja, 28. oktober:
ŠENTJUR – PETROL OLIMPIJA 89:98 (20:27, 26:32, 21:20, 22:19)
Petrol Olimpija:
Špan 23 (10 podaj), Radulović 9, Badžim 2, Bubnić 17, Sanon 6 (5 skokov), Tratnik 3, Lapornik 18 (4 podaje), Rebec 6, Mesiček, Vujačić, Šamanić 4, Jones 10 (4 skoki).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA:

M

Ekipa

T

Z

P

1.

Krka

3

3

0

6

2.

Rogaška

3

3

0

6

3.

Sixt Primorska

3

2

1

5

4.

Petrol Olimpija

3

2

1

5

5.

Hopsi Polzela

3

1

2

4

6.

Šenčur GGD

3

1

2

4

7.

Šentjur

3

1

2

4

8.

Helios Suns

3

1

2

4

9.

Zlatorog

3

1

2

4

10.

Ilirija

3

0

3

3