Slovenski obračun v Ligi ABA!

Union Olimpijo v nedeljo, 8.11. ob 17.00 čaka srečanje 9. kroga Lige ABA v dvorani Golovec. Nasprotnik bo Tajfun.

Union Olimpijo v 9. krogu Lige ABA čaka gostovanje pri slovenskemu aktualnemu državnemu prvaku Tajfunu. Srečanje bo v nedeljo, 8.11. ob 17.00 v celjski dvorani Golovec.

Union Olimpija ima po osmih odigranih krogih Lige ABA razmerje štirih zmag in prav toliko porazov, medtem, ko je Tajfun, ki je novinec v jadranski druščini, slavil dvakrat (boljši od Krke in Sutjeske).  

Zdravstveno stanje v taboru Uniona Olimpije ni rožnato, saj se s poškodbami še vedno borita Sava Lešić (udarec v mečno mišico) in Gregor Hrovat (zvin gležnja), ki sta zelo vprašljiva za jutrišnje srečanje v Celju.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Tajfun ima zelo dobro ekipo, ki se je vsem nasprotnikom v Ligi ABA dobro zoperstavila. Igrajo hitro košarko, so izjemno nevarni v tranzicijski igri, znajo pa tudi odigrati organiziran, postavljen napad. Igrajo zelo čvrsto v obrambi in skoku, zato nas čaka izjemno težko delo. Tajfun je državni prvak in zato mislim, da je to dovolj velika motivacija, da pokažemo vse kar znamo. Veselim se dvoboja in želim si polne dvorane Golovec, saj verjamem, da bosta obe ekipi dali vse od sebe, da zadovoljimo publiko z lepo košarkarsko predstavo."

Luka Rupnik, igralec Uniona Olimpije: "Tajfun je kvalitetna in dobro vodena ekipa, ki ima kar nekaj izkušenih igralcev. Obeta se nam izjemno težka tekma in odigrati bomo morali po najboljših močeh. Verjamem, da se gledalcem obeta zanimivo košarkarsko srečanje."