Priprava na tekmo: Sixt Primorska – Petrol Olimpija

V nedeljo bodo košarkarji Petrol Olimpije odpotovali na Obalo, kjer jih ob 19.00 v Areni Bonifika čaka dvoboj zaostale tekme drugega kola Lige Nova KBM za prvaka s Sixt Primorsko.

Pred tekmo:

Šesto in hkrati zadnje dejanje obračunov med Petrol Olimpijo in Sixt Primorsko pred morebitnim srečanjem v končnici Lige Nova KBM bo v nedeljo ob 19.00 na vrsti v koprski Areni Bonifika, kjer se bodo Ljubljančani in Koprčani pomerili na zaostali tekmi drugega kola drugega dela prvenstva. Zmaji so na dosedanjih petih medsebojnih obračunih zabeležili le eno, prepričljivo zmago, na ostalih dvobojih pa so uspeh slavili nedeljski domačini.

Medsebojni dvoboji v sezoni 2018/19:

Še šestič v tej sezoni se bosta srečali ekipi Petrol Olimpije in Sixt Primorske, drugič, odkar moštvo iz slovenske prestolnice vodi glavni trener Jure Zdovc. Več o preteklih medsebojnih obračunih smo zapisali že v prispevku pred četrtkovo domačo tekmo, ki se je razpletla povsem po želja gostov z Obale.

Dvoboj v Tivoliju so Koprčani v svojo korist obrnili v drugi in tretji četrtini, ko so košarkarji Sixt Primorske nadigrali Petrol Olimpijo, kljub temu pa so Zmaji na uvodu v tekmo in v zadnji četrtini dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z aktualnimi slovenskimi superpokalnimi in pokalnimi prvaki.

Ključ do zmage:

Košarkarji Petrol Olimpije bodo znova morali napraviti vse, da zaustavijo izjemen napadalni stroj Sixt Primorske, v napadu pa zaigrati preudarno in hkrati popraviti napake iz četrtkove tekme. Tega se zaveda tudi glavni trener ljubljanske ekipe Jure Zdovc, ki je vse to izpostavil v izjavi pred začetkom tekme.

STATISTIČNA PRIMERJAVA

SIXT PRIMORSKA

 

PETROL OLIMPIJA

84,7

Točke

76,8

36,4

Skoki

37,0

22,3

Podaje

17,1

Lance Harris (11,6)

Najboljši strelec

Jan Špan (12,2)

Marko Jagodić Kuridža (6,3)

Najboljši skakalec

Marko Simonović (6,9)

Žan Mark Šiško (6,9)

Najboljši podajalec

Jan Špan (4,9)


Tekmovanje: Liga Nova KBM za prvaka (2. kolo)
Dan: Nedelja, 14. april 2019
Začetek tekme: 19.00
Sodniki: Mario Majkić (Hrastnik), Blaž Zupančič (Ljubljana), Gregor Mlakar (Škofja Loka)
Tehnični komisar: Janez Hafner (Kranj)
Dvorana: Arena Bonifika
Mesto: Koper (Slovenija)
Prenos tekme: Šport TV 1 / Facebook stran Petrol Olimpija Ljubljana
Radio: /