Priprava na tekmo: Segafredo Virtus Bologna – Petrol Olimpija

Košarkarji Petrol Olimpije bodo naporen januarski ritem tekem nadaljevali v sredo ob 20.30, ko bodo v Bologni gostovali pri vodilnem moštvu skupine D v Ligi prvakov, Segafredo Virtus Bologni.

Obračun starih rivalov:

Le kdo bi lahko pozabil zgodovinske boje Zmajev in takratne Kinder Bologne v Evroligi, ko sta se obe moštvi borili za naslov prvaka najmočnejšega košarkarskega klubskega tekmovanja na Stari celini.

Žal so te časi mimo. Medtem, ko je bil Segafredo Virtus Bologna le nekaj let nazaj celo na robu tega, da izgine iz košarkarskega zemljevida, je Petrol Olimpija nekaj sezon nazaj nastopala v EuroCupu, zdaj pa se oba kluba borita v Ligi prvakov. V tej sezoni gre precej bolje Italijanom, ki imajo po devetih kolih na svojem računu že sedem zmag, Petrol Olimpija pa je do srede zabeležila zgolj eno zmago.

Priložnost za presenečenje:

Italijansko moštvo je sezono 2018/19 v Ligi prvakov začelo naravnost odlično. Na uvodnih sedmih tekmah so košarkarji Segafredo Virtus Bologne zabeležili ravno toliko zmag, vmes so ugnali še Petrol Olimpijo, in jih v Ljubljani prizadejali enega od 12 porazov na zadnjih 13 tekmah v tem evropskem tekmovanju.

Kljub temu pa bodo imeli košarkarji Petrol Olimpije v sredo v Bologni odlično priložnost, da svoje tekmece presenetijo. Dvakratni prvaki Evrolige so namreč izgubili zadnja dva srečanja v Ligi prvakov, res pa je, da so Italijani oba poraza doživeli na gostujočih tekmah, na domačem parketu pa so v tej sezoni po štirih odigranih obračunih, še neporaženi.

Napredek Issufa Sanona na zadnjih tekmah Lige prvakov:

Na uvodnih šestih tekmah Lige prvakov v tej sezoni je mladi Issuf Sanon skupno dosegel »le« 16 točk. Zgolj na zadnjih dveh, proti SIG Strasbourgu v gosteh in Promitheasu iz Patrasa na domačem parketu, je skupno vknjižil 26 točk, v povprečju pa na zadnjih dveh obračunih v evropskem tekmovanju tako dosega 13 točk na tekmo, temu pa doda še 3,5 podaje in 1,5 skoka na obračun.

Zanimivo, prav na prvem dvoboju z Virtusom iz Bologne je Sanon prikazal najbolj vsestransko igro v tej sezoni v Ligi prvakov. V vsega 20 minutah igre je štirim točkam dodal devet skokov in pet podaj, res pa je, da je izgubil štiri žoge, a tudi v tem pogledu se je v zadnjem času popravil, saj je na zadnjih dveh tekmah skupno izgubil le tri žoge.

Tekmovanje: Liga prvakov (10. kolo)
Dan: Sreda, 9. januar 2019
Začetek tekme: 20.30
Sodniki: Marius Ciulin (Romunija), Nicolas Maestre (Francija), Geert Jacobs (Belgija)
Tehnični komisar: Sergio Borroni (Italija)
Dvorana: Land Rover Arena
Mesto: Bologna (Italija)
Prenos tekme: Šport TV 1