Priprava na tekmo: Rogaška – Petrol Olimpija

V torek se košarkarji Petrol Olimpije odpravljajo še na zadnje gostovanje rednega dela državnega prvenstva. Ob 19.00 se bodo v Rogaški Slatini pomerili z Rogaško.

Pred tekmo:

Torkova tekma zadnjega kola Lige Nova KBM za prvaka bo z rezultatskega vidika za košarkarje Petrol Olimpije povsem nepomembna. Svoje mesto v četrtfinalu so si Zmaji zagotovili že s prebojem med najboljših šest moštev prvega dela državnega prvenstva, drugo mesto na lestvici in s tem prednost domačega igrišča vse do morebitnega finalnega obračuna s Sixt Primorsko, pa so si izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca priborili z zanesljivo zmago na sobotni tekmi nad Hopsi Polzelo (93:72).

Medsebojni dvoboji v sezoni 2018/19:

Zmaji so se z Rogaško v tekmovalni sezoni 2018/19 pomerili petkrat. V četrtfinalu Pokala Spar sta si moštvi zmagi razdelili, zaradi boljšega izkupička med danimi in prejetimi točkami na obeh tekmah, pa so na finalni turnir napredovali ljubljanski košarkarji.

Tudi v prvem delu državnega prvenstva je so zmago na domačem igrišču vknjižili košarkarji Petrol Olimpije, v Rogaški Slatini pa so uspeh slavili Slatničani. Na prvem medsebojnem obračun v Ligi za prvaka so Zmaji v Stožicah zabeležili zanesljivo zmago (66:58). Najbolj razpoložena košarkarja Zeleno-bele zasedbe sta bila Aleksandar Lazić (16 točk, 10 skokov) in Luka Šamanić (13 točk, 11 skokov), Rashun Jarrel Davis pa je na drugi strani v statistiko vpisal 15 točk in pet podaj.

Ključ do zmage:

Čeprav bo torkov obračun v Rogaški Slatini rezultatsko povsem nepomemben za košarkarje Petrol Olimpije, pa bodo morali biti Zmaji vseeno pozorni na Slatničane, ki v zadnjem času ne blestijo. Na zadnjih treh tekmah jim ni uspelo zabeležiti zmage, vse tekme pa so izgubljali z visoko razliko.

Prav pred domačimi navijači bodo košarkarji Rogaške zagotovo želeli prekiniti niz porazov, jo zagosti košarkarjem Petrol Olimpije, zmaga pa bi bila odlična popotnica pred začetkom končnice državnega prvenstva.

STATISTIČNA PRIMERJAVA

ROGAŠKA

 

PETROL OLIMPIJA

78,7

Točke

76,8

32,0

Skoki

37,1

17,7

Podaje

17,4

Rashun Jarrel David (14,1)

Najboljši strelec

Jan Špan (12,6)

Marko Pajić (4,8)

Najboljši skakalec

Aleksandar Lazić (6,7)

Rashun Jarrel David (5,0)

Najboljši podajalec

Jan Špan (5,4)


Tekmovanje: Liga Nova KBM za prvaka (10. kolo)
Dan: Torek, 23. april 2019
Začetek tekme: 19.00
Sodniki: Sašo Petek (Maribor), Goran Grbić (Ljubljana), Žiga Pohleven (Maribor)
Tehnični komisar: Matic Benko (Ljubljana)
Dvorana: Športna dvorana Rogaška Slatina
Mesto: Rogaška Slatina (Slovenija)
Radio: /