Priprava na tekmo: Petrol Olimpija – Sixt Primorska

Četrtek v Halo Tivoli prinaša obračun sedmega kola Lige Nova KBM za prvaka med aktualnimi državnimi prvaki, Petrol Olimpijo, in vodilnim moštvom drugega dela prvenstva, Sixt Primorsko.

Pred tekmo:

Četrtkov obračun Petrol Olimpije in Sixt Primorske je na nek način najbolj pričakovan dvoboj drugega dela državnega prvenstva, tekoči teden pa bo postregel s kar dvema tekmama med ljubljansko in koprsko ekipo. Najprej se bodo Zmaji in Tigri udarili v Tivoliju, v nedeljo pa bo sledila še tekma v koprski Areni Bonifika.

V Hramu slovenske košarke bomo spremljali dvoboj vrha lestvice Lige Nova KBM za prvaka, med trenutno še neporaženo Sixt Primorsko in Petrol Olimpijo, ki je na petih tekmah drugega dela doživela zgolj en poraz.

Medsebojni dvoboji v sezoni 2018/19:

Petrol Olimpija in Sixt Primorska sta se v tej sezoni pomerili štirikrat. Zmago so trikrat slavili Koprčani, tudi na obeh obračunih, ki sta štela za lovoriko na slovenskih tleh. V septembru sta moštvi odprli sezono na tekmi Superpokala v Hali Tivoli, Modro-rumeni pa so slavili zmago s 83:71. Zmaji so nekoliko poravnali račune na dvoboju četrtega kola prvega dela državnega prvenstva v Stožicah (81:61), v januarju pa so se na tekmi 13. kola prvega dela Lige Nova KBM v Areni Bonifika predstavili v oslabljeni zasedbi in pričakovano klonili (63:80). Prav Bonifika je bila tudi kraj zadnjega medsebojnega obračuna v tej sezoni – na polfinalni tekmi Pokala Spar je Sixt Primorska slavila zmago s 87:76.

Ključ do zmage:

Pred košarkarji Petrol Olimpije je na prvi pogled preprosta, a hkrati izjemno zahtevna naloga – ustaviti izjemni napad Sixt Primorske, ki iz tekme v tekmo igra bolj uigrano, to pa seveda daje zelo dobre rezultate. Koprčani v tej sezoni v povprečju dosegajo največ točk med vsemi moštvi v Ligi Nova KBM (84,7), več kot sedem točk več, kot Ljubljančani (77,0). Še bolj zastrašujoče pa je dejstvo, da imajo moštvo z Bonifike najboljšo obrambo drugega dela državnega prvenstva, ki v povprečju dobi »zgolj« 61,0 točk na tekmo.

Zmaji v tem pogledu ne zaostajajo veliko, saj v povprečju prejemajo 62,8 točk na obračun, sistem igre glavnega trenerja Jureta Zdovca pa kaže sadove tudi pri moštvu, ki v drugem delu sezone še ni prejelo več kot 66 točk na posamezni tekmi.

STATISTIČNA PRIMERJAVA

PETROL OLIMPIJA

 

SIXT PRIMORSKA

77,0

Točke

84,7

37,1

Skoki

36,5

17,2

Podaje

22,3

Jan Špan (11,8)

Najboljši strelec

Ivan Marinković (11,8)

Marko Simonović (6,9)

Najboljši skakalec

Marko Jagodić Kuridža (6,4)

Jan Špan (5,0)

Najboljši podajalec

Žan Mark Šiško (6,6)


Tekmovanje: Liga Nova KBM za prvaka (7. kolo)
Dan: Četrtek, 11. april 2019
Začetek tekme: 20.00
Sodniki: Sašo Petek (Maribor), Milan Španič (Postojna), Žiga Pohleven (Maribor)
Tehnični komisar: Andrej Jelen (Ljubljana)
Dvorana: Hala Tivoli
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Petrol Olimpija Ljubljana / bencinski servisi Petrol / Moje karte
Prenos tekme: Šport TV 1 / Facebook stran Petrol Olimpija Ljubljana
Radio: /