Priprava na tekmo: Petrol Olimpija – Promitheas Patras

Košarkarje Petrol Olimpije v torek ob 20.30 v Areni Stožice čaka prvi in hkrati edini domači decembrski obračun v Ligi prvakov. Tekmec? Grški Promitheas iz Patrasa.

Čas za poravnanje računov iz Grčije:

V tej sezoni sta se Petrol Olimpija in Promitheas iz Patrasa v Grčiji pomerila na tekmi drugega kola Lige prvakov. Zmage, tesne, z 79:77, so se veselili domačini, in to po tem, ko so Ljubljančani v zadnjih minutah tekme izgubili pet žog, Miha Lapornik pa je imel v izdihljajih obračuna tudi priložnost, da z metom za tri točke Petrol Olimpiji prenese zmago, a žoga ni našla poti skozi obroč.

Torkova tekma v Areni Stožice je odlična priložnost, da četa Saše Nikitovića poravna račune iz Patrasa. Promitheas je v Ligi prvakov v zadnjem času v nekoliko slabši formi, saj je na zadnjih štirih obračunih zabeležil le eno zmago, a ob treh porazih, ki so jih Grki doživeli, je bila skupna razlika med Promitheasom in tekmeci zgolj 19 točk. Najvišji poraz v tem času so doživeli na domačem igrišču proti Segafredo Virtus Bologni (85:95), tesno pa so v šestem kolu na gostovanju ugnali Neptunas Klaipedo (83:82).

Lahko Issuf Sanon nadgradi najboljšo predstavo v Ligi prvakov:

Na tekmi v Strasbourgu je Issuf Sanon dosegel 14 točk, s tem pa dosegel osebni strelski rekord v Ligi prvakov. Še zanimivost: Pred tem jih je skupno na sedmih tekmah te sezone dosegel zgolj 16.

Res je, da je na naslednjih dveh tekmah, v petek proti Helios Suns in v nedeljo proti Krki, v statistiko skupno vpisal 11 točk (2/6 met za dve, 1/7 za tri, sedem skokov, šest podaj in devet izgubljenih žog, a prav veliki oder Lige prvakov je odlična priložnost za mladega Ukrajinca, da se znova dokaže in potrdi svoj izbor na naboru Lige NBA s strani Washington Wizards.

Pestro dogajanje v Stožicah pred in med tekmo:

Zanimivo pa v torek ne bo zgolj na parketu, pestro bo tudi dogajanje ob in na igrišču, saj bo znova čas za nagradno igro med polčasom, za katero bo poskrbel generalni sponzor KK Petrol Olimpija Ljubljana, podjetje Petrol.

V zelenem ringu dvorane bo znova moč najti prodajalno z navijaško opremo KK Petrol Olimpija, v kateri se bodo pred tekmo z navijači družili tudi igralci, ki ob 20.30 ne bodo oblekli dresa članskega moštva.

To bo hkrati odlična priložnost, da navijači posnamejo fotografijo z igralci, skupaj z Instagram okvirjem @petrol_olimpija, fotografijo pa nato objavijo na družbenem omrežju Instagram, skupaj s 'hashtagom' #ZmajevoSrce. Prvih 30 navijačev, ki bodo fotografijo objavili in imeli odprt profil, bo prejelo uradno majico #ZmajevoSrce.

Tekmovanje: Liga prvakov (9. kolo)
Dan: Torek, 18. december 2018
Začetek tekme: 20.30
Sodniki: Yohan Rosso (Francija), Ivor Matejek (Češka), Martin Horozov (Bolgarija)
Tehnični komisar: Andrej Jelen (Slovenija)
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Petrol Olimpija, bencinski servisi Petrol, prodajna mesta Moje karte
Prenos tekme: Šport TV 1
Radio: Val 202