Priprava na tekmo: Petrol Olimpija – Krka

Pred košarkarji Petrol Olimpije je nova zahtevna preizkušnja. V petek ob 18.30 v stožensko dvorano prihajajo košarkarji novomeške Krke.

Pred tekmo:

Še šestič v tej sezoni se bodo košarkarji Petrol Olimpije pomerili z novomeško Krko, hkrati pa bo to zadnji medsebojni dvoboj pred začetkom izločilnih bojev državnega prvenstva. Za Zmaje bo to druga v nizu treh zaporednih domačih tekem, prihodnji četrtek pa v Halo Tivoli prihaja še Sixt Primorska.

Ponovitev finala iz minule sezone v petek prav zagotovo ne bo imela enak tekmovalni naboj, kot ga je imel zadnji medsebojni obračun med Petrol Olimpijo in Krko v 22. kolu Lige ABA, kljub temu pa sta obe moštvi še vedno v boju za boljšo razvrstitev pred začetkom končnice državnega prvenstva. Najtrofejnejši slovenski ekipi bosta v petek na parket stoženske lepotice stopili ob 18.30.

Medsebojni dvoboji v sezoni 2018/19:

V sezoni 2018/19 sta se Petrol Olimpija in Krka pomerili že petkrat, zmago več od Ljubljančanov pa imajo na svojem računu Novomeščani. Prav ta zmaga, iz 22. kola Lige ABA, je za ljubljansko moštvo prišla ob nepravem trenutku, saj so košarkarji Simona Petrova Zmaje porinili na zadnje mesto lestvice regionalnega tekmovanja, in jih hkrati pahnili v Ligo ABA 2 v sezoni 2019/20.

Uvodni obračun drugega dela državnega prvenstva v Novem mestu je pripadel Petrol Olimpiji. To je bila prva tekma Jureta Zdovca ob povratku na klop Zmajev, ki so slavili zmago s 70:65.

Ključ do zmage:

Skoraj zagotovo nas v petek v Stožicah čaka tekma, na kateri obiskovalci ne bodo videli velikega števila doseženih točk, kljub temu pa zgodovina medsebojnih obračunov med obema moštvoma zagotavlja, da nas čaka boj do zadnjega. Od prihoda Jureta Zdovca, Petrol Olimpija v povprečju prejema zgolj 63,5 točk na tekmo, na drugi strani pa Novomeščani v drugem delu državnega prvenstva v povprečju dosegajo 74,7 točke na obračun.

Zagotovo je sila zanimiv tudi pogled na statistiko in tekme novomeških košarkarjev po 17. marcu in zmagi nad Ljubljančani v 22. kolu Lige ABA. Od takrat je Krka izgubila dve od treh tekem, ob tem pa svojim tekmecem dopustila, da so v povprečju dosegali 83,7 točke na tekmo. Petrol Olimpija jih je na zadnji tekmi rednega dela regionalnega tekmovanja v Novem mestu dosegla zgolj 59.

STATISTIČNA PRIMERJAVA

PETROL OLIMPIJA

 

KRKA

76,9

Točke

79,9

37,4

Skoki

37,8

17,0

Podaje

18,8

Jan Špan (11,86)

Najboljši strelec

Jure Lalić (12,2)

Marko Simonović (6,9)

Najboljši skakalec

Miha Škedelj (5,1)

Jan Špan (5,0)

Najboljši podajalec

Paolo Marinelli (3,8)


Tekmovanje: Liga Nova KBM za prvaka (6. kolo)
Dan: Petek, 5. april 2019
Začetek tekme: 18.30
Sodniki: Boris Krejić (Kranj), Marko Vučković (Maribor), Gregor Mlakar (Škofja Loka)
Tehnični komisar: Marjan Geltar (Radovljica)
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Petrol Olimpija Ljubljana / bencinski servisi Petrol / Moje karte
Prenos tekme: Šport TV 1 / Facebook stran Petrol Olimpija Ljubljana
Radio: /