Priprava na 2. tekmo finala: Petrol Olimpija – Sixt Primorska

V Areni Stožice se bodo v torek ob 18.45 košarkarji Petrol Olimpije na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva udarili s Sixt Primorsko.

Pred tekmo:

Petrol Olimpija bo na drugi finalni tekmi državnega prvenstva s Sixt Primorsko skušala izid v zmagah poravnati na 1:1, hkrati pa se oddolžiti Koprčanom za poraz na prvi finalni tekmi v soboto v Areni Bonifika. Izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca so v Kopru prikazali borbeno predstavo, bili enakovreden tekmec slovenskim pokalnim in superpokalnim prvakom, a v zadnjem delu tekme popustili in na koncu klonili z 61:79.

V Stožicah bo zabavno in aktivno tudi pred, med in po koncu tekme, več o aktivnostih, ki jih lahko doživiš in obiščeš v stoženski lepotici, pa si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Dosedanji potek finalnega niza:

V igri za uspeh v koprski Areni Bonifika so bili košarkarji Petrol Olimpije vse do zadnjih minut tretje četrtine, takrat pa je sledila serija 12 zaporednih točk Sixt Primorske, ki so obračun obrnili v svoj prid, in se na koncu veselili zaslužene zmage. Končni rezultat, 79:61 v korist domačih, pa ni realen pokazatelj dogajanja na igrišču, saj so Zmaji z energično igro in hudim bojem na obeh straneh igrišča, vseskozi grozili Koprčanom, a oslabljeni Zeleno-beli zasedbi je ob koncu tekme preprosto zmanjkalo energije za preobrat in zmago.

Za Petrol Olimpijo je Miha Lapornik dosegel 15 točk in zbral pet skokov, Marvin Jones se je ustavil pri 14 točkah, Aleksandar Lazić pa je v statistiko vpisal osem točk in sedem skokov. Na drugi strani je bil najboljši strelec Marko Jagodić Kuridža z 18 točkami, Lance Harris in Marjan Čakarun pa sta vknjižila oba po 12 točk.

Ključ do zmage:

Z energičnim pristopom presenetiti Sixt Primorsko in skozi celotno tekmo vzdrževati ritem igre v napadu in v obrambi. Ko so Zmaji to v Kopru počeli, je bil potek igre na parketu povsem v njihovih rokah, posledično pa so vodili in bili vseskozi blizu temu, da Koprčane tudi premagajo. Vprašanje je, kaj bi se na koncu prve tekme zgodilo, če ne bi ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine sledile temne minute, ki so Ljubljančane na koncu stale zmage.

STATISTIČNA PRIMERJAVA (KONČNICA 2018/19)

PETROL OLIMPIJA

 

SIXT PRIMORSKA

72,8

Točke

87,8

33,8

Skoki

30,6

15,3

Podaje

22,0

Luka Šamanić (17,0)

Najboljši strelec

Marko Jagodić Kuridža (14,8)

Luka Šamanić (9,3)

Najboljši skakalec

Marko Jagodić Kuridža (6,0)

Jan Špan (8,3)

Najboljši podajalec

Žan Mark Šiško (7,2)


Tekmovanje: Liga Nova KBM (2. tekma finalnega niza)
Dan: Torek, 21. maj 2019
Začetek tekme: 18.45
Sodniki: Saša Pukl (Maribor), Sašo Petek (Maribor), Marko Vučković (Maribor)
Tehnični komisar: Aleš Rom (Vrhnika)
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Petrol Olimpija Ljubljana / bencinski servisi Petrol / Moje karte
Prenos tekme: Šport TV 1 / Facebook stran Petrol Olimpija Ljubljana
Radio: Val 202