Poraz na polfinalni tekmi Pokala Spar v Kopru

Na polfinalni tekmi finalnega turnirja Pokala Spar so košarkarji Petrol Olimpije doživeli poraz proti gostiteljem turnirja, košarkarjem Sixt Primorske (76:87), in ostali brez nastopa v velikem nedeljskem finalu.

Ljubljanski košarkarji so finalni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja še drugo sezono zapored zaključili v polfinalu. Od čete glavnega trenerja Saše Nikitovića so bili v soboto v Areni Bonifika s 87:76 boljši gostitelji finalnega turnirja 18. Pokala Spar in aktualni pokalni prvaki, košarkarji Sixt Primorske.

Domača ekipa je tekmo v svojo korist obrnila na začetku drugega polčasa, ko je z delnim izidom 14:3, vodstvo s 40:35 iz konca druge četrtine, spremenila v vodstvo s 54:38 sredi tretjega dela igre. Sledil je neuspešen lov Ljubljančanov na razigrane Koprčane, ki so se na koncu veselili zanesljive zmage.

V dresu Petrol Olimpije tokrat ni bilo veliko razpoloženih igralcev, med strelce pa se je vpisalo zgolj šest košarkarjev. Najboljši strelec je bil Jan Špan s 16 točkami, Aleksandar Lazić je 15 točkam dodal sedem skokov. Mirza Begić je tekmo sklenil z dvojnim dvojčkom (11 točk, 11 skokov).

Pred Zmaji je zdaj nekaj dni odmora po resnično napornem mesecu in pol novega koledarskega leta, na parket pa bodo znova stopili v sredo, 27. februarja, ko se bodo v Novem mestu na obračunu prvega kola Lige Nova KBM za prvaka pomerili s Krko.

IZJAVA PO TEKMI:

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Na polfinalni tekmi Pokala Spar s Sixt Primorsko smo zaigrali brez prave energije, napravili pa smo preveč napak, ki so nas na koncu stale zmage. Pokalne tekme so vedno specifične. Pritisk je velik, domačini pa so bili tokrat bolj prisebni od nas. Odgovorna oseba za poraz na takšni pomembni tekmi je vedno glavni trener moštva, na parket pa so stopili fantje, ki so bili razpoloženi za igro, a na žalost teh ni bilo ravno veliko.«

FINALNI TURNIR 18. POKALA SPAR (Arena Bonifika, Koper; 16. in 17. februar 2019)

Polfinale:

Sobota, 16. februar:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA 87:76 (24:20, 16:15, 24:18, 23:23)
Petrol Olimpija
: Lorbek 13, Špan 16, Lapornik 10, Begić 11 (11 skokov), Šamanić 11 (4 skoki), Tomić, Rebec, Radulović, Bubnić, Lazić 15 (7 skokov), Sanon, Jones.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA