Petrol Olimpija do prve zmage v državnem prvenstvu

Moštvo Petrol Olimpije je na tekmi drugega kola Lige Nova KBM v Areni Stožice zabeležilo prvo zmago v novi sezoni državnega prvenstva. Zmaji so z 98:95 ugnali Hopse s Polzele.

Po dveh gostovanjih, sredinem pri Promitheasu v Ligi prvakov in petkovem pri Megi Bemax v Ligi ABA, so se košarkarji Petrol Olimpije zmagoslavno vrnili na domači parket Arene Stožice. V drugem kolu Lige Nova KBM so Zmaji ugnali Hopse s Polzele (98:95), in zabeležili prvo zmago v državnem prvenstvu.

Košarkarji Zorana Martića so obračun s Hopsi začeli zadržano, nato pa ob koncu druge četrtine prešli v vodstvo. Prednost je na dvomestno število točk prvič poskočila po zadetem metu za tri točke Jana Špana v petih minuti tretje četrtine (62:52), a Polzeljani so ostali vseskozi blizu. Semafor je tako šest minut pred koncem zadnje četrtine kazal 76:76, nekaj trenutkov kasneje pa celo 79:78 za Hopse.

Takrat sta z osmimi zaporednimi točkami za 86:79 udarila Scottie Reynolds in Bojan Radulović. Kljub temu, da so se Hopsi v zaključku približali na tri točke zaostanka, je Aleksandar Lazić z dvema zabijanjema poskrbel za prvo zmago v državnem prvenstvu.

V vrstah Zmajev je bil tokrat strelsko najbolj učinkovit Špan z 20 točkami, sledil pa mu je Lazić z 19. Petrol Olimpija je zaigrala brez Marvina Jonesa, Roka Badžima, Petra Vujačića, Jaleka Feltona in še vedno po poškodbah okrevajočih Erjona Kastratija in Jana Barbariča.

V sredo Zmaje čaka nova preizkušnja, v Areno Stožice pa v tretjem kolu Lige prvakov prihaja Virtus iz Bologne.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Zabeležili smo zmago, vse ostalo pa bomo skušali čim prej pozabiti.«

Scottie Reynolds, igralec Petrol Olimpije:
»Za nami je težka tekma. Hopsi so igrali z veliko energije in od začetka tekme jim nismo uspeli parirati. Čaka nas še veliko dela, če želimo tekme odpreti z več energije. Vemo, da je to težko pri takšnem številu tekem, saj bo le težje in težje vsak novI obračun. Hopsi so odigrali odlično, a z nekaj lepimi potezami v končnici smo uspeli zabeležiti zmago.«

LIGA NOVA KBM, 2. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), nedelja, 21. oktober:
PETROL OLIMPIJA – HOPSI POLZELA 98:95 (18:21, 32:22, 26:25, 24:27)
Petrol Olimpija: Reynolds 16, Tratnik, Špan 20, Bubnič 2, Lazić 19, Šamanić 13, Lapornik 2, Begić 2, Mesiček 6, Sanon 3, Rebec, Radulović 15.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA