Poraz v Tivoliju proti Krki

Košarkarji Petrol Olimpije so na četrti domači tekmi v manj kot tednu dni doživeli tretji poraz. Od moštva, ki ga je še na drugem obračunu prvega dela vodil Žiga Mravljak, je bila v Hali Tivoli s 92:76 boljša novomeška Krka.

Pomlajena zasedba Petrol Olimpije, ki nastopa v prvem delu Lige Nova KBM, je na parketu ljubljanske Hale Tivoli doživela drugi zaporedni poraz, skupno pa četrti v tej sezoni v državnem prvenstvu. Od Zmajev so bili z 92:76 boljši košarkarji novomeške Krke, ki so tako vsaj nekoliko poravnali račune po nedeljskem porazu na tekmi 11. kola Lige ABA.

Ljubljansko moštvo je v uvodnih treh četrtinah prikazalo borbeno predstavo, aktualni državni prvaki pa so bili posledično vseskozi blizu Novomeščanom. Na glavni odmor so Dolenjci s seboj odnesli deset točk naskoka (46:36), v tretji četrtini se je Zmajem po polaganju Bojana Radulovića še uspelo približati na štiri točke zaostanka (55:59). Na to je Krka odgovorila z delnim izidom 20:7, se oddaljila na 79:62, nato pa tekmo le še mirno pripeljala do konca in se veselila zmage, še druge nad Ljubljančani v tej sezoni državnega prvenstva.

Največ minut na parketu je preživel Roko Badžim, ki je v 28 minutah dosegel 22 točk in temu dodal štiri podaje. Marko Simonović in Issuf Sanon sta vknjižila po 11 točk, mladi Ukrajinec pa je vknjižil še pet podaj, štiri pridobljene žoge in tri skoke.

Svojo prvo priložnost v članski kategoriji v dresu Petrol Olimpije je dobil Jernej Andolšek Heine, ki je na igrišču preživel 19 minut, Aljaž Marinč pa je, po tem, ko je minuli petek proti Helios Suns prvič zaigral, proti Krki dosegel še prve tri točke za ljubljansko moštvo.

Ta konec tedna Ljubljančane čaka še zadnje gostovanje v letu 2018 v Ligi ABA. Že v soboto bodo odpotovali v Bar, kjer jih v nedeljo ob 17.00 čaka obračun 12. kola regionalnega tekmovanja z Mornarjem.

IZJAVA PO TEKMI:

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
»Za nami je težka tekma. Skozi celoten dvoboj s Krko smo imeli številne priložnosti, da potek obračuna obrnemo v svojo korist, zato končna razlika ni realen pokazatelj stanja na igrišču. Zopet bode v oči 22 izgubljenih žog, razlog za takšno veliko število pa lahko iščemo v neizkušenosti nekaterih igralcev in pa skoraj zagotovo v neuigranosti ekipe, saj je bila to šele naša druga skupna tekma. Zagotovo moramo zmanjšati število izgubljenih žog, če želimo na naslednjih tekmah računati na uspeh. 92 točk, ki jih je Krka dosegla, je zagotovo preveč, veseli pa dejstvo, da smo našli novega košarkarja, ki bo lahko vključen v rotacijo in bo hkrati pomagal na teh tekmah prvega dela državnega prvenstva. To je Jernej Andolšek Heine, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost.«

LIGA NOVA KBM, 10. KOLO

Hala Tivoli (Ljubljana), četrtek, 20. december:
PETROL OLIMPIJA – KRKA 76:92 (18:22, 18:24, 23:21, 17:25)
Petrol Olimpija
: Radulović 8, Kastrati 9, Badžim 22 (4 podaje), Bubnič 2 (4 skoki), Sanon 11 (5 podaj, 4 pridobljene žoge), Tratnik 5, Rebec 3 (4 skoki), Marinč 3, Simonović 11, Vujačić 2, Andolšek Heine, Malovčić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
LESTVICA