Poraženi iz Francije

Petrol Olimpija je na tekmi 1. kroga FIBA Lige prvakov izgubila v Strasbourgu 83:69. V petek Zmaje čaka začetek Lige Nova KBM v Novem mestu.

Petrol Olimpija je na tekmi 1. kroga FIBA Lige prvakov na gostovanju v Franciji izgubila proti SIG Strasbourgu 83:69. Ljubljančani so bili enakovreden nasprotnik zgolj v prvi in zadnji četrtini, vmes pa so delali preveč napak, tako v napadu kot v obrambi, da bi prišli do zmage v Strasbourgu. statistika

V petek, 13.10. ob 19.00 bodo Zmaji gostovali v Novem mestu. Z derbijem proti novomeški Krki se začenja letošnja izvedba Lige Nova KBM. V soboto pa že potujejo v Srbijo, kjer jih v nedeljo čaka obračun z Mega Bemaxom v Ligi ABA.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Zadovoljen sem lahko mogoče le s prvo četrtino. Preveč stvari je bilo slabih skozi tekmo, od skoka, do izgubljenih žog, obrambe. Na gostovanju je nemogoče slaviti zmago s takšno igro. V zadnji četrtini smo poskušali se jim približati, saj se je nasprotnik mogoče preveč sprostil. Ni nam uspelo. Spremeniti moramo nekatere stvari, saj tako mehko ne smemo več igrati. Bili smo premalo agresivni, potem pa za nameček še izgubili preveč žog. Mislim, da se da vse popraviti, saj je pot do konca rednega dela še dolga."

Dražen Bubnič, igralec Petrol Olimpija: "Slabo smo začeli srečanje v obrambi, potem pa smo morali vseskozi loviti priključek. Strasbourg je preveč izkušena ekipa, da bi izpustila dvajset točk prednosti."

Video